Denúncia d’un abús de poder dels mossos

El passat 6 d’abril de 2013 em dirigia a casa meva en bicicleta pel carrer Trinxant de Barcelona quan una patrulla de mossos va avanc?ar-me sense deixar pre?viament els 1,5 metres de dista?ncia lateral que requereix la llei. Seguidament van parar-me per, segons ells, haver-me saltat un sema?for en vermell. No va servir de res el fet d’explicar-los que e?s una pra?ctica habitual dels ciclistes arrencar una mica abans que els cotxes ho facin per evitar atropellaments en les arrencades dels sema?fors. No e?s que no atenguessin a raons, e?s que es van mostrar prepotents.

Pero? desgraciadament el cos de policia encara ens reservava una altra sorpresa desagradable: van acudir fins al meu domicili per multar tambe? el meu company que circulava davant meu, i qui no es va aturar en no haver-los sentit. En el moment d’entrar dins de la porteria del meu domicili un dels dos agents va forc?ar-ne l’entrada donant un cop a la porta, intentant entrar violentament, sense identificar-se i mentre el meu company era d’esquena a ell amb la bicicleta a la mà. Mentre ens recupera?vem de l’ensurt i pregunta?vem el perque? de tot plegat, vaig comenc?ar a agafar TIPS [números d’identificació dels agents] i, davant d’aixo?, van reaccionar exhibint porres extensibles, sentint-nos completament intimidats de tal manera que vaig deixar d’apuntar, pre?viament havent-me instat uns dels agents. Va ser un abu?s de poder: a l’edifici hi van acudir al mateix temps tres patrulles i vuit agents, pel cap baix. I tot, per que?? Per a notificar una multa administrativa? E?s excessiu i per aquest motiu vaig presentar denu?ncia davant del Jutjat de Gua?rdia, de la qual ha tingut coneixement el Jutjat d’Instruccio? 18 de Barcelona. Pero? la cosa no va acabar aqui?.

Resulta que l’agent que va violentar la porta, empenyent-la amb forc?a sense identificar-se, es va fer mal a una ma?. En vist d’aquest accident, els agents es van posar a discutir en rotllana com arreglaven aquell despropo?sit: van trobar que el me?s adient era detenir el meu company per una suposada agressio? a l’autoritat justificant-ho amb una lesio? al dit petit de la ma? esquerra que l’agent va fer-se mal amb la porta en el moment d’irrompre dins la porteria. Ara, gairebe? set mesos despre?s, el meu company encara un judici amb una pena d’un any i nou mesos de preso?, i ens preguntem si e?s una pra?ctica habitual de la policia tapar els seus errors amb d’altres encara me?s grans.

El me?s iro?nic de tot e?s que el meu company va preparar oposicio? en el seu dia per entrar al Cos de la Policia de la Generalitat de Catalunya – Mossos d’Esquadra.

Haide? Vidal, Barcelona. 27 de novembre del 2013

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *