Carta al batlle de Borriana

Sr. batlle, José Ramón Calpe Saera:

Les Associacions La Canella, Agrupació Borrianenca de Cultura, Coral Borrianenca i l’Agrupació Filharmònica Borrianenca ens adrecem a tu per a fer-te sabedor de la gran preocupació que ens ha provocat els fets ocorreguts aquest estiu durant el festival Arenal Sound, on alguns ciutadans van ser menystinguts i fins i tot agredits físicament pel fet de parlar en valencià.

El festival Arenal Sound és un esdeveniment internacional que aplega a gent de tot arreu, anglesos, francesos, alemanys, i també de tota la geografia espanyola. Fins on hem sabut cap d’aquestes persones han estat maltractades per no parlar castellà, a tots se’ls ha facilitat l’entrada, no ha hagut cap problema llevat d’aquells que parlaven valencià. El fet de plantejar l’alternativa d’imposar una llengua o
quedar-se sense poder entrar, en una situació d’humiliació de la persona, ultrapassa el pur conflicte lingüístic per passar a ser un fet de degradació de la dignitat humana. Volem creure que és un fet aïllat, pot ser propi d’un col•lectiu que aplega persones de dubtosa aptitud democràtica, però comencen a ser cada volta més freqüents actituds agressives contra aquelles persones que volen/volem parlar valencià.

Pensem, si estàs d’acord amb nosaltres, que s’ha de posar fre a aquestes situacions gens democràtiques. Sabem que val més una actitud positiva i clarament en defensa del dret a parlar valencià per part del nostre alcalde que totes les declaracions que puguem fer cada una de les organitzacions.

Et demanem que et poses al davant d’una reivindicació democràtica per evitar cap actitud antisocial al nostre poble. Exigim que els organitzadors del festival demanen disculpes pels fets i que tinguen molt clar que no es tolerarà cap succés més com el d’enguany.

Antoni Roig, en representació de La Canella, Agrupació Borrianenca de Cultura, Coral Borrianenca i l’Agrupació Filharmònica Borrianenca. 18 d’octubre del 2013

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *