24 de febrer de 2012
Sense categoria
0 comentaris

Menyspreu de la policia a la llengua

Ahir vaig assistir a la concentració de protesta pels retalls en educació.
Em vaig dirigir a uns policies nacionals i vaig mantenir amb ells una conversa sobre els fets ocorreguts a València els dies anteriors. Mentre parlava amb els policies es va acostar un alumne meu i va parlar en valencià. Una policia li va dir que l’alumne era un maleducat per haver-los parlat en valencià. Lli vaig contestar que em semblava inadmissible que tractara de maleducada una persona pel fet de parlar en la seua llengua. També li vaig dir que eren els policies, com a funcionaris públics, qui tenien l’obligació de conèixer la llengua del lloc on estaven destinats. Els policies, com que jo els estava parlant en valencià, es van negar a continuar parlant perquè deien no entendre’m. Això sí, em van dir que ells no tenien l’obligació de comprendre la nostra llengua.

Vaig considerar que la policia tenia una actitud de menyspreu cap a la llengua pròpia dels valencians i vaig decidir demanar-li el número d’identificació a la policia que havia qualificat de maleducat l’alumne. De primer la policia s’hi va negar però finalment va accedir a donar-me-la. Després, l’esmentada policia em va demanar la identificació.

Ja em sembla sorprenent que la policia no tinga l’obligació, com la resta de funcionaris, de conèixer la llengua del territori on esta destinat. Però el que em pareix intolerable es la falta de respecte i de sensibilitat cap al plurilingüisme de l’estat espanyol que suposa considerar mal educada una persona que esta utilitzant la seva llengua.

Guillermina Colino Martinez, 24 de febrer de 2012

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!