Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Publicat el 26 de maig de 2007

XIV Memorial Internacional de la Sida, 2007

Avui a les 12 seré a l’avinguda de la Catedral amb motiu de la inauguració del XIV Memorial Internacional de la Sida, acte organitzat pel Projecte dels Noms arreu del món. A Barcelona està previst que intervingui l’actriu Aina Clotet, amb l’assistència de destacades personalitats del nostre entorn social, polític i cultural. Les dades relatives a la Sida i els seus nefastos efectes sobre la salut de milions de persones, així com sobre el desenvolupament de nombrosos pobles i comunicats, segueixen essent esfereidors (veure dades a ONUSIDA). En aquest bloc ja he fet diversos comentaris relatius a la qüestió de la lluita contra la sida (STOP SIDA: la lluita de tots/es els/les Ferrans Pujol del món, és també la nostra lluita; Fets, no paraules, en la lluita contra el VIH/Sida; Aturem el VIH/Sida, ja). (segueix…)

Tant de bo algun dia puigui escriure’n un que celebri la fi del drama. Mentrestant, però, cal incrementar la consciència i, sobretot, la voluntat política per fer d’aquest un dels temes prioritaris de l’agenda política local i internacional.

Més informació:
PROJECTE DELS NOMS – HISPANOSIDA
C/ Compte Borrell, 164 – 08015 Barcelona
Tel. +34 933 182 056 Fax +34 933 17 82 06 – pdn@hispanosida.com

Font foto: The Names Project

 

 

   1. De vegades sembla que el debat polític i electoral tingui ben poc a veure amb la nostra realitat. Candidats i candidaters tenen sovint la culpa, però també tenen una gran responsabilitat els mitjans de comunicació perquè són els intermediares entre candidats/es i ciutadania.
    És encoratjador que des blocs com aquest es parli de política amb majúscules, és a dir de resoldre els problemes socials. També és encoratjador que l’Imma Mayol en el tancament de campanya es centres en la pobresa, mentre que els altres candidats parlaaven de pàtries, de majories… Sense adonar-se que si no aturem el canvi climàtic si no construïm un món més just poc quedarà de la humanitat i de les seves "dissortades" pàtries…

  2. Benvolgut Romeva,

    Em consta que vas participar en el debat que va condemnar la no renovació d’una llicència de televisió a Veneçuela. Al marge del debat, hi ha una cosa que no entenc ¿Com és possible que no hi hagués ni un 10% dels eurodiputats? ¿És que els eurodiputats són més abstencionistes que els propis electors? ¿Els diputats del grup verd i del grup d’equerra unida tampoc no hi van?

    Moltes gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Dret Sanitat Universal (SIDA, genèrics, H1N1, ...) per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent