Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Wert i Educació Pública: contradictio in terminis

Precisament el dia que la Comissió de Cultura i Educació (CULT) del Parlament Europeu (PE) aprova un 40% més de pressupost per educació i formació (Erasmus+) per a 2014-2020 (la qual cosa permetrà que més de cinc milions de persones participin en programes de mobilitat arreu d’Europa), el ministre Wert protagonitza un nou capítol del seu particular desgavell (sainet) amb què de tant en tant ens il·lustra als soferts mortals. Aquest cop la víctima involuntària han estat les beques Erasmus, que amenaçava amb eliminar.

El mateix Wert ha hagut de desdir-se de la mesura quan, entre d’altres el portaveu comunitari Olivier Dailly, l’ha desautoritzat instant les autoritats espanyoles a escoltar les demandes, que considera legítimes, dels estudiants ERASMUS ja en curs.

En tot plegat es posa de manifest la manca de compromís amb l’educació pública del ministre Wert, i del govern espanyol en general, per la qual cosa secundem les peticions cada vegada més nombroses de dimissió del Ministre davant la sèrie de despropòsits protagonitzats per Wert darrerament.

Especialment il·lustratiu és que tot plegat passi el dia que s’aprova a CULT (PE) un augment del 40% la partida de la política d’educació, formació, joventut i esport permetrà incrementar el nombre de beques de mobilitat en el marc del programa “Comenius”, “Leonardo”, “Erasmus”, i “Joventut en acció”, entre d’altres, així com expandir significativament el seu abast als estudiants i personal d’educació i formació.

La pressió del grup Verds/ALE també ha contribuït a que el pressupost assignat al mecanisme de garantia de préstecs per als i les estudiants Erasmus es redueixi fins al 3,5% del pressupost total, cosa que interpreto positivament, al mateix temps que insisteixo que cal desvincular completament les beques de qualsevol sistema de de préstecs.

Foto: Wert durant una sessió de control al Congrés. Font: EFE


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Drets ciutadania (educació, publicitat, TV, alimentació, ACTA, patents,...) per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent