Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Victòria dolorosa del lobby ultraconservador i anti-Drets de les Dones al Parlament Europeu

Avui, Dia Internacional dels Drets Humans, el ple del Parlament Europeu ha mostrat una vegada més quines són les majories que el conformen en negar la salut sexual i reproductiva i drets afins, drets humans i legítims de les dones.

Al rebutjar l’informe sobre els drets de salut sexual i reproductiva (SRHR), també conegut com a informe Estrela, el PE s’inclina a la pressió dels polítics ultraconservadors i reaccionaris. Desgraciadament, els grups del PP i ECR, majoritaris en el ple, han aconseguit aprovar amb una lleugera majoria (334 contra 327 vots) una proposta de resolució que s’ha carregat bona part del text original i ha evitat que aquest fos sotmès a votació. El polèmic informe, amb el que teníem posades les esperances per frenar la dreta més conservadora d’impedir la plena consecució dels drets sexuals i reproductius de les dones en els diferents estats membres, s’ha buidat de continguts.

Els drets de salut sexual i reproductiva estan consagrats en diversos tractats (1) , que són de gran importància per a la persona i per a la societat en conjunt. La qüestió clau de l’informe que s’havia de votar avui és el benestar físic i mental respecte a totes les àrees de la sexualitat humana i la reproducció. No és, com es diu, un simple informe pro-vida, més aviat el contrari: l’informe posa èmfasi en la salut i el benestar de la dona i les nenes, mostra la seva preocupació per l’augment dels embarassos adolescents en diversos Estats membres de la UE, exigeix ??accés a un avortament segur i demana una educació sexual adequada a l’edat a l’escola.
 

 

La ponent de l’informe, Edite Estrela, ha declarat que ” la hipocresia i l’obscurantisme han sobreposat als drets legítims de les dones. Avui el Parlament Europeu té una posició més conservadora que al 2012. Però això l’electorat europeu no ho oblidarà” També ha demanat que es retiri el seu nom de l’informe.

Un Parlament que està compromès amb el benestar dels seus ciutadans hauria d’haver votat a favor d’aquest informe. Els drets en salut sexual i reproductiva són un element vital per a la dignitat humana i la UE només pot assolir els millors estàndards possibles de salut si es promouen i respecten aquests drets de salut sexual i reproductiva. No és l’informe, sinó aquesta actitud reaccionària i ultraconservadora, que posa la seva ideologia abans que la salut i el benestar de la dona i les nenes, la qual hauria d’haver estat rebutjada.

Des dels Verds / ALE lamentem aquesta batalla perduda però no deixarem d’insistir i reivindicar els drets de les dones. Per això, intensificarem les campanyes informatives i defensarem el dret a un avortament segur i a una educació sexual i reproductiva anem a on anem, perquè la religió deixi d’exercir aquesta tutela social inadmissible sobre les dones.

Plantarem cara a Europa, però també a Espanya, on Gallardón ja ha anunciat que pretén avançar amb la reforma de la llei d’avortament per penalitzar el dret de les dones a decidir lliurement sobre el seu propi cos .

( 1) Inclou , CEDAW , 1994 Conferència Mundial de Població de les Nacions Unides de 1994 i la Conferència de l’ONU sobre la dona de 1995  1. Cada dona, hauria de crear un branding personal, d’aquesta forma, aquest lobby ultraconservador del que parles, s’aniría extinguint: inversarios.com/estrategias-de-marketing-seo-y-promocion-en-general/te-explico-que-es-el-branding-de-verdad-y-sin-tapujos/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Gènere i igualtat d'oportunitats per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent