Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Publicat el 28 de maig de 2010

Toros en horari infantil

Fa temps que manifesto la meva clara oposició a considerar la tortura gratuïta i el maltracte animal com un element d’interès cultural o com una festivitat. És per això que m’he sumat amb convicció a la campanya Prou! que de fa anys reclama prohibir les curses de braus en totes les seves modalitats.

Ahir vaig fer un pas més, en la mateixa direcció, sumant-me a la iniciativa que demana que es prohibeixi l’exhibició de curses de braus per televisió en horari infantil. Ho vaig fer dirigint una pregunta a la Comissió Europea, que adjunto:

Pregunta
de Raül Romeva a la Comisión sobre la emisión de festejos taurinos en Televisión en horario
infantil

La Directiva 89/552/CE se
aprobó en el Parlamento Europeo con el objetivo de que cada estado miembro
adoptara unas normas mínimas relativas al ejercicio de actividades
radiotelevisadas a través de canales públicos y privados. Esta directiva,
conocida popularmente como “Televisión sin Fronteras” (TSF) fue ampliada en
2007 para adaptar parte de su contenido y modernizar la normativa a las
evoluciones tecnológicas y cambios en el mundo de los audiovisuales.

En su artículo 22, la
Directiva 89/552/CE establece:

Los Estados miembros adoptarán las medidas oportunas para garantizar que
sus emisiones de televisión no incluyan programas que puedan perjudicar
seriamente el desarrollo físico, mental o moral de los menores y, en
particular, programas que incluyan escenas de pornografía o violencia gratuita.
Esta disposición se extenderá asimismo a los programas que puedan perjudicar el
desarrolo físico, mental o moral de los menores, slavo que se garantice, por la
elección de la hora de emisión o mediante toda clase de medidas técnicas, que
dichos menores en el campo de difusión no ven ni escuchan normalmente dichas
emisiones.

Los Estados miembros velarán asimismo para que las emisiones no
contengan ninguna incitación al odio por motivos de raza, sexo, religión o
nacionalidad.

Sin necesidad de entrar
en la consideración ética y moral sobre la pervivencia de la tauromaquia en ciertos
estados miembro, es evidente que los festejos taurinos se tratan de una
actividad pública con violencia real y explícita hacia un animal.

Habiendo tenido
conocimiento de que en España, durante el horario establecido como de
“protección infantil” tienen lugar emisiones de imágenes de festejos taurinos
en canales de televisión de ámbito nacional y autonómico; fuera de los
programas calificados como informativos; dirijo a la Comisión las siguientes
preguntas:

¿Considera la Comisión la
aplicación correcta de la Directiva 89/552/CE por parte de España?

¿Tiene conocimiento la
Comisión de que en la actualidad existen hasta siete programas nacionales y
autonómicos que emiten contenidos taurinos en España, en horario protegido, que
pueden ser contemplados por menores?

¿Considera la Comisión
adecuada la programación de espectáculos con violencia explícita hacia los
animales en horario de protección para los menores?

Foto: retransmisió per a Canal+. A la imatge: Emilio Muñoz, Manolo Molés i Manuel Caballero, a la plaça de toros de Pamplona. Font: JOSÉ CARLOS CORDOVILLA 1. Hola Romeva

  Et vaig votar a les eleccions europees i et tornaré a votar. Malgrat aixo, hi ha algunes coses d’ICV que no m’agraden, com és el d’un cert seguidisme envers un partit socioliberal com el PSC, tal i com es veu a l’Ajuntament de Barcelona o al tripartit. Quan es governa en equip, efectivament, totes les grans decissions haurien d’estar consensuades entre tots els partits i no s’hi val l’excusa de dir que aquell departament ha fet allo perque hi mana el PSC o un altre. No. Hi ha moltes coses de l’Ajuntament de Barcelona o el tripartit que no m’agraden i que no s’haurien d’haver fet mai, i crec que a les properes eleccions hi haurà un fort vot de càstig als partits a causa de la desafecció cap a la politica. Per exemple, considero que el principal problema ecologic que tenim a Catalunya i a l’Estat espanyol, com han dit gent com Greenpeace, és l’especulació urbanistica, que fa malbé nombrosos paisatges i és un veritable càncer pel pais. Considero del tot inadmissible i molt decebedor que el govern de la Generalitat hagi donat llum verda a una aberració urbanistica com el complexe de la Vall Fosca al Pirineu, exemple de l’urbanisme insostenible i que no te cap justificació. Des d’un punt de vista verd hi ha certes linies vermelles que no es poden traspassar sota cap justificació sense crear desafecció envers la politica i aquest és per mi l’exemple més flagrant. Espero que no es repeteixin errors com aquests i que es vagi algun dia cap a una politica de creixement zero o moratoria urbanistica definitiva als llocs més sensibles paisatgisticament de la que ICV hauria de fer bandera. Salutacions.

 2. Celebro que recolzi als PROU! i la seva I.LP., diputat. Jo també vaig participar amb la meva firma i espero que obtinguin un triomf al Parlament i que es passi la legislació que demanen, que és la mateixa de qualsevol país civilitzat: considerar maltractament i crueltat contra els animals el fet d’assassinar a ganivetades a un brau en un espectacle públic “festiu”.

  És estranyíssim el criteri de les institucions públiques com T.V.E.-1 vers aquest tema. S’emet “l’espectacle” en horari infantil però, a les passades eleccions van censurar —així ho califico— un anunci electoral del partit polític P.A.C.M.A. Van obligar a que s’emetés al capvespre perquè contenia imatges cruels i violentes. Quines eren? Moltes eren les mateixes que s’emeten durant l’horari infantil quan fan la salvatge tauromàquia. Que, per cert, està subvencionada amb centenars de milions d’euros dels ciutadans.

  Un mira a la nostra societat occidental, la nostra civilització, terminat l’Imperi Romà clàssic i veu amb curiositat i certa preocupació que en general a la gent li escandalitza tot allò que tingui res a veure amb el sexe i la sexualitat però en canvi toleren molt bé l’emissió constant de continguts violents. I no parlo de que s’hagin de censurar pas aquests ni en llibres, ni en films, ni en videojocs, ni en els noticiaris… Em refereixo a que crec que tampoc no s’haurien de vedar els altres doncs són obviàment ben naturals i res nocius.

  Cordialment,

 3. Bona initiativa! Per començar els “bous” ja son una bojeria, pero en horari infantil, doncs, fins i tot més!!
  Aquest cap de setmana a Tortosa, hem passat per tot, dissabte Jornada a favor de les seleccions (d’esport) catalans, i diumenge Jornades de Cultura Ebrenca – sobre 4 eixos, un sent els bous!! Sembla que hi ha unes ganes de vendre bous=cultura aqui a les Terres de l’Ebre increibles – és cert que a molta gent li agrada pero no s’havia parlat tan, i tan be, en molt de temps.

 4. Crec que és molt important fer passos per evitar que les curses de braus continuïn sent al dia d’avui un espectacle. És un de tants actes de maltractament que encara es duen a terme al nostre món i que cal que s’aturin si es volen respectar tots els éssers vius. Tal com comenta Josep Mª Terricabras, la sensibilitat amb el temps també va canviant. Si les curses de braus el dia d’ahir al nostre país eren seguides per tanta població, avui, per sort, són refusades per la majoria, cada vegada per més gent. Espero que demà se sumin al passat, que en poguem parlar de manera anecdòtica com allò que, curiosament, seguien “els nostres avis”. Com dèiem, la sensibilitat, com tot, va avançant. Fem, doncs, que, en conseqüència, també ho facin els nostres actes. 

   

 5. This is a pair of Uggs with simple style that contains only two elements,Ugg Mayfaire which are high-heeled and green. The sandals have published in spring and summer fashion show of UGG Boots Sale in 2010. In many beautiful sandals, you may think that this pair of sandals is so common that people can’t pay attention to it. However, the fact is opposite.UGG Boots has attracted many eyes of people successfully.UGG Boots Sale Some people don’t like to wear sandals with high-heeled.Ugg Gypsy Sandal They think it is not comfortable for walking. But this pair of sandals is different. When you wear it, you can feel the pair of sandals is very light and Ugg Sale will make you look higher. Ugg Ultimate Bind In my opinion, many people love it because of the beautiful green color. Green stands for the smell of spring,Ugg Bailey Button and it will make you feel very cool when you wear it in hot summer.Ugg Lo Pro Button Accept for these, I think the most important factor is that, with simple style, you can wear it to fit every piece of clothes. So you can wear it every day.Everyone likes beautiful things, because they can give us a good feeling. This Ugg Classic Mini year, UGG has made a pair of slippers especially for people to wear in spring or in fall. The light green one is my favourite.Ugg Sundance II seems to bring me the smell of spring. In my eyes, Ugg Classic Cardy combines the Ugg Halendi Sandal mature with girl’s youth. The sole is very soft, it is comfortable for you to walk. And the wool can give your foot a warm temperature. Only you wear it, you can experience the wonderful feelings. If Ugg Skimmer you have a light green sleepwear, then you will be perfect. Except for this, I think Ugg Classic Crochet is also a good gift to send friends or relatives, they will like it.On September of 2009, UGG was published the newest product which was amazing all over the world in New York. Ugg Classic Argyle Knitt brought the women shoes, Ugg Persephone Sandal and children shoes of 2010. There are many special designs in this conference.Ugg Bailey Button From the classical design to the fashion design, you can choose what .Ugg Classic Cardy you like better. So, you needn’t worry about that you don’t have a special Ugg Nightfall to wear in the spring and summer of 2010. Ugg Classic Short My feet are happy and comfortable,I feel warm all over, which helps me keep up the thermostat. These could be used as street Ugg Matala Sandal, but to save these ministries in the use of the house. I like the below for this purpose, higher boots would probably be too hot in the house.?is a lovely version in miniature of the timeless classic boot. With a reinforced heel, raw seams and signature heel label the high quality and craftsmanship of Ugg footwear is showcased. built for maximum comfort.Ugg Classic Tall Stripe With the shortest height in the Classic Collection, this Ugg Ultra Short shearling boot is perfect for use throughout the year.Ugg Napoule Sandal All with a height less cool Ugg are comfortable,Ugg Coquette a genuine sheepskin double face level with the heel guard.Ugg Classic Tall can be worn both outdoor and indoor. Because it is made of grade A sheepskin and naturally thermostatic and will keep bare feet comfy in temperatures as low as -30°F to as high as 80°F. Designed to be worn barefoot to maximize the benefits of sheepskin.Fleece wicks moisture away and allows air to circulate, keeping feet dry.The Ascot is great in the house as a slipper or equally functional on the street as a shoe. Sheepskin suede Ugg Classic Short in a casual moc style with a stitched toe. Fully lined in soft, warm fleece, with a cushioned comfort insole. Rubber patterned traction outsole with a driving style heel.

 6. Tonight I am starting a fitness regimen called [b][url=http://www.cheapp90x4sale.com]p90x[/url][/b]
  . Should I be doing so? I’m not entirely sure [b][url=http://www.cheapp90x4sale.com]p90x workout[/url][/b]
   but I do know that the only way I ever really get into [b][url=http://www.cheapp90x4sale.com]p90x sale[/url][/b]
   shape is by diving in head first and giving it my all and that [b][url=http://www.cheapp90x4sale.com]p90x dvd[/url][/b]
   is what P90X supposedly demands of me. To start [b][url=http://www.cheapp90x4sale.com]p90x fitness[/url][/b]
   with I have to take a fitness test to see how I stand [b][url=http://www.cheapp90x4sale.com]p90 dvd[/url][/b]
   (and to make sure I’m ready for the program). I [b][url=http://www.cheapp90x4sale.com]p90 fitness[/url][/b]
   know I probably am not ready but that is what the whole [b][url=http://www.cheapp90x4sale.com/p90x-shoulders-arms-c-3.html]p90x[/url][/b]
   head first thing is all about.Toward the end of fitness and [b][url=http://www.cheapp90x4sale.com/p90x-stretch-c-7.html]p90x workout[/url][/b]
   transparency into the program and my results I am going to [b][url=http://www.cheapp90x4sale.com/p90x-shoulders-arms-c-3.html]p90x sale[/url][/b]
   log my results here. Many of the readers of this blog may [b][url=http://www.cheapp90x4sale.com/p90x-shoulders-arms-c-3.html]p90x dvd[/url][/b]
   really not want to read these posts so you will know when it is a P90X post [b][url=http://www.cheapp90x4sale.com/p90x-shoulders-arms-c-3.html]p90x fitness[/url][/b]
   because every post about it will start with the prefix of P90X: just like this one is.The [b][url=http://www.cheapp90x4sale.com/privacy.html]p90 dvd[/url][/b]
   fitness test has one part I can’t do because I don’t own any kind of dumbbells at the moment; I also don’t have a pull-up bar so I[b][url=http://www.cheapp90x4sale.com/privacy.html]p90 fitness[/url][/b]
   tried to do some on a wooden thing that hangs in my garage and that is covered with some plywood – it tore up my hands but I did what I could (perhaps I should have worn gloves).||[b][url=http://www.salelouboutin.com/jimmy-choo-c-90.html]Jimmy Choo Shoes[/url][/b]||[b][url=http://www.salelouboutin.com/jimmy-choo-c-90.html]Jimmy Choo Shoes Sale[/url][/b]||
 7. Experts estimate that the uggs outlet labor shortage of the company’s current paid more attention to the
  incomes of migrant workers and the welfare state to better protect migrant workers. Government and business should be planned in advance and strengthen
  property rights has increase the gucci outlet cost platform of laws protecting labor and the public
  regulations, and increase officers and employees under the labor laws to protect workers lack the business can help it, Fujian enterprises to adapt their
  employment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Drets dels Animals (campanya antitaurina, campanya zoos, ...) per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent