Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Post obligat, però molt sentit

Ahir va tenir lloc, a Vic, l’entrega dels Premis Blocs Catalunya. Vaig tenir la sort de ser-ne un dels guanyadors, en l’apartat de Política. Val a dir que personalment em sentia del tot satisfet comptant-me entre els 10 finalistes, però confesso que esdevenir-ne guanyador és una més que agradable sorpresa, per bé que inesperada donada la qualitat, enorme, dels altres blocs finalistes. Però vaja, suposo que a algú li havia de tocar, i vaig tenir la sort de ser jo, o sigui que moltes gràcies, de tot cor.

La cerimònia, excel·lentment conduïda per en Martí Gironell, ens va permetre un cop més veure´ns la cara a molta gent amb mantenim una relació virtual ben intensa.

Tal i com vaig expressar en el moment de recollir el premi, per a mi hi ha tres factors determinants en l’activitat blocaire que desenvolupo: Primer, si bé el fet de mantenir el bloc va començar essent un acte de responsabilitat cap a la gent que m’havia encarregat de representar-la al Parlament Europeu per tal de fer-li conèixer de quina manera gestionava el seu vot, poc a poc va acabar esdevenint un plaer, fins i tot un vici. I és que donat que avui tenim la sort que les noves tecnologies ens permeten reduir a gairebé zero la distància geogràfica que ens separa físicament, aprofitem-ho!!!

Segon, vaig optar per fer-lo en català, com a llengua vehicular, i formant part d’una xarxa blocaire d’àmbit PPCC (Vilaweb.cat), pel simple motiu que és la meva llengua, però també perquè entenc que aquesta és una altra manera de crear comunitat i de projectar-la cap a l’exterior.

I tercer, donat que el meu és un bloc dedicat, fonamentalment a la política, i que actualment em dedico 100% a aquesta activitat, un dels principals motius pels quals dedico tant de temps al bloc és, senzillament, perquè aquesta és la meva manera de veure la nova política i la nova democràcia. Una Política 2.0 que permeti trascendir els murs institucionals i, permeteu-m’ho dir també, els filtres mediàtics, per arribar directament a la gent, i per rebre’n, també directament, la seva reacció, propostes o retrets. Coincideixo plenament amb el President Benach en què ‘el 2.0 no és només una eina, és una filosofia‘, i que aquesta és la via, no sé si l’única però sí una de les més importants, que ens han de permetre fer de la política una activitat més respectada, creïble i, sobretot, útil i eficaç.

Sigui com sigui, malgrat que ja estava del tot conveçut, aquest premi atorgat per la Stic.cat servirà per recordar-me dia a dia el compromís i la responsabilitat de mantenir aquesta activitat blocaire. Tot i que, reitero un altre cop, per a mi ser blocaire, més que una feina, és un veritable plaer.

Un cop més moltes gràcies, i fins el següent post.
Foto dels guardonats i les guardononades acompanyades per Ernest Benach. Font: Albert llimós, el 9nou



  1. En primer lloc, Raül, felicitats altre cop.
    No coneixia el teu blog i des d’avui el seguiré.

    La nostra conversa d’ahir em va agradar molt. Em vas demostrar que per sobre del polític hi ha la persona…

    He tret de la meva carpeta de borradors un article sobre política 2.0. espero que t’agradi, per alusions i pel que dic. Està publicada al meu blog.

    Salut!
    Jordi

  2. Segueixo regularment el bloc, molt més en qualsevol cas que el Facebook que em sembla una mica pati de veïns, i crec que l’única cosa honesta que es pot dir és que si algú es mereix un premi entre els milions o desenes de milions de blocaires catalans a la xarxa ets tu.

    El teu és un exemple de com hauria de ser un bloc: no egocèntric, com la immensa majoria, sinó dels altres.

    Enhorabona
    .

  3. Felicitats, Raül, per tenir un bloc i una política de comunicació a l’altura del bon polític que ets.

    A part de compartir totes les teves paraules i la pràctica totalitat de les de l’Ernest Benach, per afegir-hi algun element positiu més, em quedaré també amb unes altres del president del Parlament: d’un any per l’altre, ha començat a veure’s “normal” que un polític sigui a internet, a les xarxes socials, que es comuniqui a través d’un bloc. Això només en un any. A veure si en un any més encara fem un pas més.

    Felicitats als que, com tu, ja fa temps que vau començar a caminar en aquest sentit.

  4. Felicitats.

    Realment el premi és merescut. La constància, el compromís i la qualitat ( informació , dades , actualitat ) per fer-nos acostar la tasca del parlament europeu als ciutadans mereix el premi.

    Crec que el bloc aconsegueix traslladar-nos una perspectiva real sobre la importància ( sovint opaca i sense repercussió mediàtica ) de la feina que és fa a Brusel.les.

    Salut! i bona feina. 

  5. De vegades he escrit al teu blog (per exemple, quan et vaig recomanar que miressis aquell article del blog Ucronies). No sóc d’ICV ni molt menys però el blog m’agrada i et trobo un polític que eleva la qualitat moral i intel·lectual del país. Des de la meva actitud independentista i liberal, et felicito pel premi i et prometo que t’aniré llegint.

  6. Dia de doble enhorabona:

    –  Pel reconeixement ciutadà al treball rigorós i constant a Europa, que dia a dia, ens expliques des del bloc.
    – Per l’anunci que Joan Herrera serà candidat a les primàries d’ICV per les eleccions al Parlament de Catalunya

    Sóc d’ICV ( i molt més 🙂

  7. Felicitats. Jo era allà perquè el meu bloc era finalista en l’apartat de Lletres. Ens vam veure bé, perquè jo estava en primera fila amb la persona amb cadira de rodes.
    Va ser un acte fantàstic i alhora de reconeixement de la tasca dels blocs i de la importància que té per a la comunicació i per a la normalització de la llengua catalana.
    Enhorabona!

  8. Primer de tot moltes felicitats Raül.
    Després comunicar-te que no m’has posat a la foto de família dels premiats! Has comptar? Només hi ha 9 premiats. Ho sento vaig arribar tarda a l’hora de fer la fotografia.
    Felicitats!!! M’escantaria esmenessis la fotografia i posar amb gent tan extraordinària com tu!

  9. Ja et vaig felicitar en persona divendres, però en deixo constància! Em fa especial il·lusió haver passat la “corona” del premi de l’any passat a tu, que ens acostes tan bé tot el que passa al Parlament.

    Una abraçada!

  10. Felicitats pel reconeixement d’apropar el que es cou a Brusel·les a la gent del carrer… amb amenitat i transparència.
    Neus Ràfols, Comunicació de la Confederació d’AV de Catalunya

  11. M’afegeixo a les felicitacions i aprofito per fer una consulta i poder aquest post és el més adient.
    Quina és la situació del programari lliure a Europa?

    A Catalunya amb proutes feines ens en sortim els qui ens hi volem dedicar (estic parlant de fer una aposta decidida per la Linkat),però no sé com està la situació a nivell europeu i si els motius ètics i econòmics que se’n deriven per la seva utilització-a escoles i administracions en general- són prou contundents com perquè s’estigui movent alguna cosa per arribar al moment de deixar de “pagar els peatges” de sistemes operatius,paquets ofimàtics i estandards no lliures.

    Felicitats per la feina i gràcies per l’atenció.

    Xavier Rodríguez,mestre i coordinador d’informàtica del CEIP Alfons I de Puigcerdà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Miscel·lània personal per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent