Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Publicat el 2 de març de 2010

OGM: Barroso II mostra les seves credencials pro indústria i anti ciutadania

La Comissió Barroso II comença a mostrar, sense cap mena de pudor, les seves credencials. Un dels motius pels quals algunes i alguns no el vàrem votar va ser per la seva gens amagada connivència amb determinats actors com les multinacionals promotores de productes Genèticament Modificats (OGM). Avui n’hem tingut un nou i preocuant exemple amb l’autorització (la primera en 12 anys) d’un nou cultiu per a una varietat genèticament modificada d’una planta(veure nota sobre decisió Comissió). El nou comissari europeu de Salut i Protecció dels Consumidors, John Dalli, ha donat avui llum verda a la varietat de patata “Amflora” (pensada principalment per a aplicacions industrials), produïda per la farmacèutica alemana BASF. Adjunto la nota que n’he fet al respecte:

 

COMUNICADO DE PRENSA – Bruselas, 2 de marzo de 2010-03-02

 

Transgénicos

 

 

La comisión autoriza la patata ‘Amflora’ a pesar de las dudas a nivel sanitario y las reticencias de los consumidores

 

 

La Comisión Europea ha expedido hoy la primera autorización en 12 años de nuevo cultivo para una variedad genéticamente modificada de una planta. El recién instalado comisario europeo de Salud y Protección de los Consumidores, John Dalli, ha dado hoy luz verde a la variedad de patata “Amflora” (pensada principalmente para aplicaciones industriales), producida por la compañía farmacéutica alemana BASF.

 

El eurodiputado de los Verdes/ALE Raül Romeva ha comentado:

 

“Me ha chocado que el comisario de Salud y Protección de los Consumidores sólo haya necesitado unas pocas semanas en su nueva posición para mostrar tal apoyo flagrante a los intereses industriales por delante de los intereses generales que debe defender desde su cartera. Su decisión de autorizar la patata Amflora es una bofetada al 70% de consumidores contrarios a los alimentos genéticamente modificados, así como a la clara posición anti-transgénica del Parlamento Europeo.”

 

“Hay serias reservas sobre el hecho de que Amflora contenga un gen marcador de resistencia a los antibióticos,  una técnica obsoleta. La  Agencia Europea de Seguridad de los Alimentos se desacredita sosteniendo que es ‘poco probable’ que la presencia de este gen tenga efectos sobre la salud humana o el medio ambiente, una asunción que es rechazada por la Organización Mundial de la Salud . Permanecen serias  dudas sobre las posibles consecuencias para la salud humana y el medio ambiente. Como ciertas variedades no transgénicas ya han probado tener las mismas características diseñadas en Amflora, sólo puedo sacar la conclusión que esta autorización es en el mejor de los casos innecesaria y en el peor de ellos peligrosa.”

 

 

Foto: Patates transgèniques de BASF. Font: EFE



  1. Romeva, normalment he estat votant habitual d’ICV i a vegades Esquerra. No m’agrada el vostre seguidisme respecte un partit pseudoliberal com el PSC ni m’agrada que no us posicioneu obertament i sense ambigüetats en contra del sistema capitalista que patim, a diferència d’altres partits com ara el Noveau Parti Anticapitaliste d’Olivier Besancenot a França. El problema de l’esquerra actual, amic Romeva, és que està acomplexada arran de la caiguda del mur de Berlín i s’ha venut al liberalisme, oblidant-se que el gruix dels seus votants és anti-liberal i anti-capitalista. Està molt bé que feu un discurs verd, questió aquesta que trobo prioritària, però no heu d’oblidar que tots aquests mals venen del capitalisme i del model productivista-consumista que patim i que no es poden deslligar d’aquests. Apostar sense embuts pel decreixement, abandonant el nefast consens sobre l’actual model de creixement i consum indefinit per insostenible, i posicionar-se obertament i sense complexes en contra del capitalisme és el que trobo a faltar més en el vostre partit i el que menys m’agrada, junt amb el vostre seguidisme envers els socio-liberals del PSC. A qui representa avui l’electorat anticapitalista?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Política Agrària (PAC, vi, transgènics, ...) per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent