Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Publicat el 27 de juny de 2012

Més sobre Eurovegas, en clau europea

Ja el passat 14 de maig vaig informar/denunciar a la Comissió Europea el projecte Eurovegas. Disposo ara de nous arguments per fer-ne una altra de complementària.

Fet 1: La proposta del govern català situa el projecte Eurovegas en terrenys catalogats per Pla Territorial Metropolità de Barcelona com a connectors de la xarxa d’espais oberts a preservar de la urbanització. És un espai de protecció especial pel seu interès natural i agrari. I compta amb una protecció jurídica supramunicipal, essencialment pel fet que gran part d’aquest sòl està inclòs en el Pla Especial de Protecció del Parc Agrari, així com també parcialment en el PEIN-Xarxa Natura 2000.

Fet 2: El Pla Territorial Metropolità de Barcelona va ser sotmès a avaluació ambiental, segons estableix la llei catalana 6/2009 d’avaluació ambiental de plans i programes que és la transposició a Catalunya de la Directiva 2001/42 CE d’avaluació ambiental estratègica.

Fet 3: El Govern català afirma en declaracions públiques efectuades el dia 18 de juny de 2012, el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha assegurat que Catalunya ha superat els problemes urbanístics per atreure el projecte Eurovegas. Aquesta afirmació contravé totalment la legislació europea en matèria d’avaluació ambiental estratègica ja que, per ser certa, s’hauria de modificar el Pla Territorial Metropolità de Barcelona i sotmetre aquesta modificació a l’avaluació ambiental segons estableix l’article 2 de l’esmentada Directiva 2001/42 que entén que s’han d’avaluar qualsevol modificació dels plans que tinguin efectes ambientals significatius.

Fet 4: El govern català, que no ha presentat públicament cap tipus de document oficial relacionat amb el projecte, afirma estar en disposició d’arribar a acords amb el promotor sense informar els ciutadans sobre els efectes ambientals probables d’aquesta actuació.

Havent ja presentat una pregunta sobre Eurovegas el 14 de maig de 2012 (E-004879/2012), de la qual encara no he obtingut resposta, demano ara a la Comissió Europea:

Considera la Comissió que el Govern català està vulnerant els drets dels ciutadans a disposar de la informació ambiental regulada per la Directiva 2003/4/CE que ha estat transposada al dret espanyol mitjançant la llei 27/2008 per la qual es regulen els drets d’accés a la informació, de participació pública id’accés a la justícia en matèria de medi ambient, sense fer pública aquesta informació?

Foto: Plataforma Aturem Eurovegas a l’Aeroport del Prat.


 1. T’agraeixo molt la tasca que fas en defensa dels nostres drets, en aquest tema, en el de la llengua i d’altres. Dóna gust sentir-se representada per algú que treballa amb rigor i compromís.
  I admiro les gestions que feu plegats amb en Tremosa, tot i ser d’opcions diferents; ja cal que els polítics del Parlament català en prenguin exemple.
 2. Per què es poden saltar tantes normatives i donar explicacions tan esbiaixades i fer propaganda tan tendenciosa? És inconsciència o són interessos milionaris durs i durs?
 3. Estic amb la Roser, i això que milito en un altre partit. Canya que tot plegat s’enfonsa i no ens ho podem permetre com a persones i menys per als nostres fills.
 4. Entenc la bona fe.

  Però els eurodiputats, elegits a dit pels partits, no em mereixen cap mena de respecte (com a eurodiputats, s’entén). 

  Encara estic esperant que els “nostres” eurodiputats, elegits a dit pels partits en llistes mínimes supertancades) denunciïn i canviïn les limitacions de drets que com a ciutadans tenim a Europa (p.e. per què no puc compar-me un cotxe fora de l’estat, o obrir un compte? o per què el parlament europeu no pot decidir res? o per què tantes i tantes coses).

  I a nivell estatal aquest partits ni es mouen: ara resulta que els fatxes de Manos Limpias van al davant en la denúncia dels veritables causants de la gran crisis que estem patint.  

  Si us plau, prou “anti”, més treballar, i menys dietes.   

  Cordialment (dins del què es pot)
   
    

 5. I seriously love your blog .. Very nice colors & theme.quang cao google Did you create this amazing website yourself? Please reply back as I’m Hopping to create my own personal website and would love to find out Where you got this from or just what the theme is named. Thank you!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Medi Ambient (Aigua, Suro, Natura 2000, criminalitat ambiental,...) per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent