Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

El PE: clar sobre la protecció de dades, reticent a garantir la seguretat d’Snowden

Ahir vàrem adoptar al PE l’informe final del Parlament Europeu sobre les revelacions fetes per Edward Snowden. El Parlament Europeu va enviar així un missatge clar als governs de la UE i dels EUA: cal acabar amb la vigilància de ciutadans i ciutadanes duta a terme pels serveis secrets i revelada per Edward Snowden.

L’informe destaca els abusos de drets per països com Holanda, el Regne Unit, França, Alemanya, Polònia i Suècia a través de la vigilància massiva. Els eurodiputats i eurodiputades varem donar majoritàriament suport a les propostes del grup dels Verds/ALE sol·licitant als EUA acabar amb la recollida massiva de dades de manera indiscriminada i sense basar-se ni tan sols en sospites, així com de garantir els drets a la protecció de dades dels ciutadans i ciutadanes de la UE.

Fins que ho faci, la UE ha de congelar qualsevol acord d’intercanvi de dades amb el EUA, així com també els acords de SWIFT i PNR i la decisió de “Port segur”.

El Parlament també va donar suport a la proposta del grup dels Verds/ ALE per un nou acord digital que serveixi “per enfortir una indústria europea de la indústria tecnològica independent, oferint productes i serveis segurs.
Malauradament, la majoria del Parlament Europeu també va votar a favor de deixar Edward Snowden a l’estacada en rebutjar una esmena dels Verds/ALE demanant que es concedeixi a Snowden la protecció per part dels Estats membres de la UE. Aquest rebuig és una clara mostra de covardia. D’aquesta manera, es transmet el missatge que aquella gent qui gosi denunciar injustícies quedarà desamparada.

Aquest gest respon, diguem-ho clar, la incomoditat de moltes i molts col.legues per enfrontar-se amb els EUA, que, per altra banda amplifica també la reticència de moltes i molts col.legues a suspendre les negociacions sobre un acord comercial entre la UE i els Estats Units (TTIP), almenys fins que els EUA cessin la seva vigilància massiva de ciutadans de la UE.

Finalment, el Parlament Europeu també va votar el projecte de legislació de la UE sobre protecció de dades, adoptant les propostes amb una àmplia majoria.

Foto: Acció de Verds/ALE al PE, ahir, en suport de Snowden.  


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Drets ciutadania (educació, publicitat, TV, alimentació, ACTA, patents,...) per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent