Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Publicat el 12 de juny de 2008

Cal aturar les subvencions de la UE a la tauromàquia

En el marc de les diverses iniciatives que estem duent a terme per tal que la UE modifiqui la seva política de suport, ajuda i finançament de la tauromàquia, i havent conegut, gràcies a la Plataforma Stop Our Shame, com en alguns casos els fons FEDER s’han pogut desviar per finançar de manera irregular (veure foto), per no dir il.legal, aquesta pràctica, he presentat la següent pregunta a la Comissió:

Pregunta escrita de Raül Romeva sobre las SUBVENCIONES EUROPEAS TAUROMAQUIA

Los FEDER tienen como objeto promover la cohesión económica y social mediante la corrección de los principales desequilibrios regionales y la participación en el desarrollo y la reconversión de las regiones. El FEDER quiere contribuir al desarrollo armonioso, equilibrado y duradero de las actividades económicas, a un alto grado de competitividad, a un nivel elevado de empleo y de protección del medio ambiente, así como a la igualdad entre los hombres y las mujeres.

Pregunta: (segueix...)

¿Como cree la Comisión que las inversiones en la construcción o rehabilitación de infraestructuras que albergan espectáculos de tortura y muerte de seres vivos se ajustan a dicho objetivo y contribuyen al desarrollo y al ajuste estructural perseguido por dichos Fondos?

– Los Tratados de la Unión europea exigen que al formular y aplicar políticas en materia agrícola, la Unión y los Estados miembros tengan plenamente en cuenta las exigencias en materia de bienestar de los animales como seres sensibles. Las Directivas relativas a la protección de los animales en las explotaciones ganaderas, establecen exigencias en materia de bienestar de los animales, estipulando que los animales no deben padecer ni dolores, ni miedo ni sufrimiento.

Pregunta: ¿Cree la Comisión que la concesión de subvenciones a los ganaderos de lidia vulneran estos textos?

La tauromaquia recibe subvenciones comunitarias destinadas al ganado bovino de producción extensiva por la vía de las ayudas provenientes de la política agrícola común, cuyo contenido pretende responder a las preocupaciones y exigencias de los consumidores en materia de calidad y seguridad de los alimentos y de protección del medio ambiente y del bienestar de los animales.

¿Qué justificación encuentra la Comisión en los principios de la reforma de la PAC para este tipo de incentivos?

A principios de 2006, la Comisión adoptó un plan de acción comunitario sobre protección y bienestar de los animales para el periodo 2006-2010 (DO C 49 de 28-2-06).

¿No considera la Comisión que incentivar un negocio privado cuyo funcionamiento consiste en torturar y matar animales pudiera contradecir dicho plan?

Font foto: Plataforma Stop Our Shame  1. Igualment, enhorabona per les teves actuacions en contra que la Generalitat subvencioni la caça submarina, en comptes de prohibir-la. Acab de veure que els teus companys de grup, els d’URXELLA, avui han penjat un escrit en contra que es permeti a Pollença una competició d’aquesta modalitat. L’últim govern d’en Matas va prohibir aquest tipus de pesca en una zona entre el cap de Farrutx i em sembla que Cala Mesquida, no n’estic ben segura de l’extensió del gual. D’aleshores ençà, la costa del meu redol n’ha sortit molt perjudicada, encara que sé que la natura i el fons de la mar no tenen fronteres ni nacionalitats. El meu pare era pescador artesanal, va morir fa més de 30 anys. Però la gent que estimava la mar respectava els guals i no agaven més peix del compte, si veien que havia d’acabar a la llonja. Tampoc no eren beneits, i sabien que si n’agafaven molt rebentaven els preus, per una banda, i sobreexplotaven la pesquera per l’altra.
    La salvatgeria i el poc respecte a la natura d’ara mateix, és com una plaga. No hi ha qui ho atur?
     L’HIDROAVIÓ APAGAFOCS

  2. Hola,

    per a molts pobles, entre els quals hi ha el meu, la plaça de bous és l’unic espai public que pot reunir molta gent, bé sigue per a bous (que se’n fan) com per a concerts, exhibicions del que sigue, etc. Es molt fàcil dir que ni un duro més per a rehabilitar estos edificis, sobretot si es veu des de fora, i ningu pensa en els que queden als pobles. Afortunadament al meu poble ni els del teu partit hi estarien d’acord amb això.

    Sobre els altres punts ja es pot pensar el que sigue, jo no hi estic d’acord però.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Drets dels Animals (campanya antitaurina, campanya zoos, ...) per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent