L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

Redòs per a la serenitat municipal

4 de gener de 2009
Sense categoria
4 comentaris

QUÈ TROBAU

Fa devers dos anys i mig que escric una novel·la amb el mètode rodoredià (tan lloat per Molas): sense tocar ploma. Jo que he passat més de mitja vida aferrada a bocinets de paper (de vegades ben pollosos) i que m’he desperta abruptament d’un somni i m’he aixecada i he escrit damunt un tiquet de Mercadona, puc dir que és un mètode violent i brutal on la sensació d’anar rost avall en caiguda lliure il·lumina la més aconseguida de les acrobàcies de Newton: aquell bonifaci amb perruca postissa que espera que l’aglà caigui d’assegut a la gatzoneta davall una pomera. Per banda amunt de l’arc imaginari que manté en equilibri allò que no es vol sotmetre als dictats d’una o una altra retòrica hi gravita una suada lenta. En passaran uns altres saltimbanquis, i Einstein i Plank hi faran vibrar, com una flama, els seus foulards de seda més de dues vegades 

Na Rodo no era l’única. En Miquel Bauçà i n’Andreu Vidal tampoc no agafaven mai ploma ni que els matassin, els feia basarda. Tenien bona memòria, això sí. I ‘escrivien’ (anem a un dir) poesia, i la poesia té un ritme autònom que et configura, filigranes a banda.
          Sé com acabarà el meu llibre, però moltes coses d’enmig encara no estan controlades. En acabar, l’enregistraré amb una gravadora comprada allà mateix on l’agent 007 compra el seu material, tot i que desgraciadament només dispòs de dues cintes de 8 hrs cada una. N’hauria de menester dues dotzenes com a mínim, i ara no sé on podria adquirir-ne. Fet això, ja podré escriure el llibre.
          Ara, però, quan s’acabi la Baba (a vegades em sembla imminent: res de dos mesos) havia pensat de tornar a penjar les tres novel·les, començant per Una altra vida. Ara la gent ja sap que és una novel·la i que l’ha de desar en carpetes, i així no es perden capítols solts. Al marge que hi haurà una nova revisió del text. Fins ara, cada any he revisat aquests llibres acabats. A banda d’això, hi haurà unes altres entrades al bloc, ara no estic per practicar reformes i pens continuar més o menys igual, de moment. El qui no vulgui llegir la novel·la que no ho faça, vull dir.
          M’agradaria molt que em diguessiu què trobau, aquesta vegada.

  1. i tens tot el dret de fer-ho. Naltros ja anem llegint i arxivant els capítols en carpetes. On s’ha vist que poguem llegir novel.les directament escrites per la escriptora i tornar a penjar-les amb noves revisions ? Haig d’admetre, però, que preferisc llegir sentada al silló de casa, amb el text a les mans, però bé, per això existeixen les impresores .. i ja sé que malgastem el paper, però penso que paga la pena.
    Les teves altres entrades al bloc són petits tresors que no hauríes de deixar de fer-ho, i també els teus comentaris d’altres apunts dels blocaires d’aquesta casa.
    El teu llenguatge fluid s’endinsa fàcilment, encara que a voltes és una mica difícil saber per ‘on vas’ … 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!