Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

FSM-2007: primer dia d’activitats

Ahir, diumenge, va començar la meva activitat al Fòrum Social Mundial. A la tarda, presidint un dels actes organitzats per la Fundació Heinrich Böll i el Grup Verds/Ale del Parlament Europeu en què vàrem abordar la qüestió de l’explotació dels recursos a l’Àfrica (veure apunt anterior), particularment el petroli, i en la qual vàrem establir una agenda de treball per tal d’afrontar la responsabilitat que tenen empreses, bancs i governs europeus a l’hora de no fer front als reptes de la pobresa i a les conseqüències que sovint comporta la mala explotació d’aquests recursos, especialment la promoció de conflictes violents. Al vespre ens va rebre l’Embaixador espanyol a Nairobi a la seva residència (segueix…)

en una de les habituals recepcions que solen fer els embaixadors. Entre d’altres coses, va ser molt interessant constatar la gran diversitat de procedències territorials i ideològiques que es troben en un espai com el Fòrum Social Mundial.

Avui anem a visitar la Premi Nobel de la Pau, Wangari Maathai i el seu projecte Green Belt Movement.

Foto: Embaixada espanyola a Nairobi. Font: MAE



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fòrum Social (mundial, regionals,...) per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent