Free #Arctic30: la UE ha de fer molt més per tal que s?alliberin els activistes de Greenpeace detinguts

Aquesta tarda, al PE, tindrà lloc un debat, amb la Comissió i el Consell, en relació a la situació dels 28 activistes de Greenpeace, i 2 periodistes, detinguts a Rússia. Són els coneguts com els ‘Arctic 30’.

Una vegada més, convé reiterar la inaceptable situació en la qual es troben aquestes persones, i els càrrecs dels quals se’ls acusa.

La UE ha de fer molt més per garantir la inmediata posada en llibertat dels 30 detinguts i detingudes. En particular, cal exigir a la Alta Comissària Ashton que intervingui de manera directa en l’assumpte. I és que no només es tracta de la detenció de ciutadans i ciutadanes amb nacionalitat de la UE, sinó dels drets de les organitzacions internacionals que, de manera pacífica, protesten en contra de les agressions al medi ambient.

Els i les activistes de Greenpeace només intentaven instal.lar una banderola en una plataforma petrolera, amb l’objectiu de cridar l’atenció sobre la preocupant situació que viu la regió ártica, la qual es trova altament en perill degut a la constant explotació dels recursos que hi ha allà.

Les autoritats russes van respondre a aquesta acció de protesta acusant els activistes de pirateria, la qual cosa podria comportar fins a 15 anys de presó. Aquesta mesura no només és del tto desproporcionada, sinó que a més va destinada a posar en qüestió els esforços de la societat civil que juguen un rol vital movilitzant consciències en relació a aquelles pràctiques que van en contra dels interessos generals, i que perjudiquen enormement el medi ambient.

La UE hauria de garantir aquest rol, que juguen tant Greenpeace com d’altres organitzacions. La protecció de l’Àrtic és important per a tot el món, i per a les generacions futures.

Font foto: Acció de suport de Greens/ALE als #Arctic30

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *