Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Publicat el 12 de juny de 2017

Podem arribar més lluny (discurs de l’acte dels 2 anys de govern)

A continuació el meu discurs, que no vaig seguir pq finalment vaig parlar sense papers, per l’acte dels 2 anys de govern.

Han passat dos anys d’aquell 13 de juny. El primer en què al balcó no va sortir ni l’alcalde ni els regidors a saludar. El nostre és i ha estat un govern a peu pla.

Una foto plena de somriures i energia positiva ens ho recorda encara avui.
I aquí estem junts, convençuts i compromesos amb allò que vam començar aquell 13 de juny… amb dos anys més de mandat popular i molta, moltíssima feina a fer, més de la que ens pensavem.

Molta feina, sí, i moltes ganes de fer-la. Molts de nosaltres hem arribat al saló de plens després d’un llarg i apassionat pas per les entitats i associacions. Quin honor servir ara la ciutat des de la representació política!

Deixeu-me repassar algunes coses:

  • hem substituït el parlar per parlar per un pla compartit amb la Generalitat que és realista i rigorós i que té, per fi!, dotació pressupostària per desbloquejar d’una vegada el tram dels laterals de Sant Crist. Aquesta, ja ho sabeu, és una de les grans assignatures pendents de la nostra ciutat. Ara ho és una mica menys.
  • hem reforçat el pressupost de serveis socials i estem al costat de la gent: quan decidim no pagar les factures de les empreses energètiques que no respecten la llei i quan parem la majoria dels deu desnonaments setmanals que arriben a serveis socials.
  • hem deixat enrera els titulars enganyosos d’acords amb bancs en què suposadament ens cedien pisos buits, i que mai vam veure, per l’impuls oficial d’una mesa local d’emergències que aquest any ja ha atorgat una setantena de pisos i una ordenança contra els pisos buits que ja determina les primeres inspeccions.
  • parlant d’habitatge. La nostra ciutat és coneguda per no tenir parc municipal d’habitatge. No és que en tingui poc, és que no en té. Aquest mandat començarà la construcció de tres promocions d’habitatge de lloguer. Les primeres.
  • i finalment hem demostrat que hi ha un urbanisme més inclusiu i habitable a fer: amb els veïns estem dissenyant conjuntament espais que han d’ajudar-nos a cosir ciutats, a la plaça Trafalgar, a la plaça Roja de Sant Roc, al torrent de la Font, entre Morera i Bufalà. Hem posat al dia el pla d’accessibilitat, que farà que aquest mandat tinguem 5 actuacions per eliminar barreres arquitectòniques amb ascensors i rampes mecàniques.

I tres idees per acabar:

  1. allò que volem fer no ho podem fer en quatre anys. Hem de planificar i pensar més enllà, dotant-nos de noves eines i hàbits.
  2. el repte enorme que tenim no el pot afrontar una sola força: hem de saber sumar des dels diferents accents que avui conformen el govern. El ventall que avui forma el govern de Badalona, amb les correlacions que decideixin els ciutadans, té llarga vida a la ciutat.
  3. tercera idea, el que necessita la ciutat no es pot fer només des del viver o la casa de la vila. Parlem sovint de governança compartida, present en la nostra acció de govern. Però ho ha de ser molt més. En aqusts moments constituents, camí de la nova república catalana, Badalona s’ha de continuar reivindicant com una ciutat compromesa a favor de les oportunitats per tothom.

Han passat 2 anys, podem arribar més lluny. Aquest és l’encàrrec que tenim i el durem a terme. Seguim!

Gràcies!



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent