Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Publicat el 7 de maig de 2013

L’exposició sobre les exhumacions es podrà veure, finalment, a Brussel.les, però no al Parlament Europeu

Després que els qüestors del Parlament Europeu em varen vetar, el passat mes de febrer, la possibilitat de mostrar l’horror de les fosses comunes de la dictadura franquista a Espanya a través de l’exposició “Exhumant Fosses, Recuperant dignitats” (ho vaig explicar en l’apunt Veten una exposició sobre les fosses comunes del franquisme al PE. Simplement, inacceptable. ), diversos col·lectius de víctimes del Franquisme han decidit mostrar el rebuig a aquesta decisió a la Plaça de Luxemburg aquest matí a les 12:30 hores.

L’exposició mostra el treball de l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica (ARMH) i la Societat de Ciències Aranzadi en la recerca de desapareguts i la seva identificació des de l’any 2000.
    
Sota el lema “Contra la Impunitat dels crims franquistes a Espanya”, juntament amb els organitzadors rebutjo la posició presa pel Parlament Europeu perquè considero que amb aquest tipus d’actitud s’intenta silenciar les Víctimes del feixisme espanyol. És especialment greu que aquesta mena de reflexions no tinguin espai en la casa que, diem, és de totes i tots els ciutadans d’Europa.
       
L’exposició vetada pel Parlament Europeu es podrà veure des del 7 de maig fins al 23 de juny a les Halles Saint-Géry. Entorn a l’exposició es realitzaran diverses activitats sobre les conseqüències del franquisme a Espanya i la recerca de desapareguts/des. En aquestes activitats participaran diferents associacions de memòria històrica i familiars de víctimes del Franquisme.

A Espanya encara hi ha centenars de fosses comunes per tota la geografia i alberguen els cossos de 113.000 desapareguts/es durant el Franquisme. A dia d’avui no hi ha polítiques de reparació per a les víctimes i els seus familiars a Espanya, deixant completament impunes aquests crims.

Foto: Amb Dolores Garcia i Ramon Tremosa, durant la concentració, aquest matí, en protesta contra el veto del PE a l’exposició. Font: Conchi Ortigosa



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Política espanyola (des del PE) per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent