Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

La llista negra, de la pesca il·legal

Just arribo a Agadir, Marroc, per assistir a la reunió anual de la ICCAT (la Comissió Internacional que gestiona els túnids de l?Atlàntic i el mediterrani), quan m?assabento que la Comissió Europea acaba d?adoptar la llista de països identificats com a no-cooperants en la lluita contra la pesca il·legal, no declarada i no reglamentada (IUU, per les seves sigles en anglès).

Aquesta llista negra és una eina crucial, una de les mesures necessàries que ens han de permetre acabar definitivament amb la pesca il·legal. Fa molt de temps que la venim demanant. Avui li donem la benvinguda.

La pesca il·legal, no declarada i no reglamentada és una gran amenaça per a les poblacions de peixos més vulnerables, de fet representa fins a un terç de les captures mundials.

Tot i que la UE va introduir normes més estrictes contra la pesca IUU, la pesca il·legal continua sent un problema important, també per a la indústria pesquera de la UE.

Tanmateix, si bé la publicació de la llista és un pas significatiu, i necessari, encara no és suficient. Ara cal garantir que la imposició de sancions als països còmplices de la pesca il·legal. Si els països a la llista no reverteixen la situació ràpidament, la Comissió ha d’imposar sancions de tot tipus, incloent les comercials.

La llista compta amb vuit països: Belize, el Regne de Cambodja, la República de Fiji, la República de Guinea, la República de Panamà, la República Democràtica Socialista de Sri Lanka, la República de Togo i la República de Vanuatu.

La indústria pesquera de la UE té vaixells que operen en alguns dels països que apareixen avui dins de la nova llista negra (i altres països amb un enfocament permissiu respecte a la pesca il·legal), i ho fan per què així evadeixen la regulació europea.

Així doncs, aquest no és de cap manera el final de la història. Hi ha encara molts països fora de la llista que directament són còmplices, o si més no permeten la pesca il·legal. Convidem doncs la Comissió a que ampliï la llista a molts d’altres països dels quals disposem de prou proves per constatar la seva responsabilitat en la pesca IUU. Així mateix, també hauria de publicar una llista d?aquells vaixells que es dediquen a la pesca il·legal.

PRESS NOTE:

Illegal fisheries

New blacklist an important tool for clamping down on illegal fishing

 

The European Commission today published a list of countries it has identified as non-cooperating in the fight against illegal, unregulated and unreported fishing (IUU) (1). The Greens have long campaigned for tougher measures to address illegal fishing and welcomed the list, with Green fisheries spokesperson Raül Romeva stating:

?This black-list provides a crucial tool for clamping down on illegal fishing. While long overdue, we warmly welcome today’s publication.

?Illegal, unreported and unregulated fishing remains a major threat to vulnerable fish stocks, accounting for up to one-third of global catches. While the EU has introduced tougher rules against IUU fishing, illegal fishing continues to be a major problem, also within the EU fishing industry. EU fisheries companies have vessels flagged in or operating out of some of the countries listed today (and other countries with a lax approach to illegal fishing), enabling them to evade EU regulations.

?This list, the first of its kind, must be seen as a significant step in EU efforts to tackle illegal fishing and the Commission must be congratulated for publishing the list and must now ensure sanctions follow for countries that are complicit in IUU fishing. However, it is by no means a finished project, with many other countries likely to be directly engaging in or complicit in IUU fishing. The Commission must therefore expand the list as soon as it has clear evidence from other countries, as well as a list of individual vessels engaged in IUU fishing.

?If countries on the list do not make swift improvements, the Commission must propose sanctions, including ? but not limited to ? trade sanctions.?

(1) The list comprises 8 countries: Belize, the Kingdom of Cambodia, the Republic of Fiji, the Republic of Guinea, the Republic of Panama, the Democratic Socialist Republic of Sri Lanka, the Togolese Republic and the Republic of Vanuatu.

Font foto: EC


  1.  VISCA LA PIRATERIA SOMALÍ !!!

    Raül: no puc estar de comentar críticament aquest article o post o el que sigui.

    L’Administració de l’estat Argenti hauria d’estar en aquesta llista, no tinc cap dubte.

    I Gran Bretanya mes encara.

    El ecolocidi que estan perpetrant a l’Atlàntic Sud i al mar sobirà argenti mereixeria la tipificació de DELICTE DE LESA HUMANITAT I LESA NATURA.

     

    Per cada quilo de llagostí argenti que s’ofereix al mercat europeu, es llencen al mar mil quilos de peix mort.

    I si no ho saps, puc enviar-te la documentació fefaent.

    Els governs argentins, començant per Menem son els botxins, els que abaixen la destral en el coll de la natura ai del mar.

    Però qui sentencia i qui es beneficia son les empreses pesqueres, les espanyoles primeres, fins i tot mes que les japoneses i russes.

    Els politics son els còmplices partícips necessaris, però el criminal es la empresa, que es la que posa els diners per finançar la corrupció i perpetra el crim i s’endu els beneficis.

    Sense empreses corruptores i ecolocides, la corrupció no tindria les conseqüències de magnitud apocalíptica que tenen.

    I TOTES  aquestes empreses gaudeixen de la cobertura i subvencions de la UE.

    TOTES.

    Per això jo reivindico als patriotes somalis, PATRIOTES, NO PIRATES.

    Patriotes que van saber aturar-les els peus i els vaixells als gossos espanyols.

    Hauries de ser mes veraç o pot ser mes antiimperialista si no et fa por la paraula, i denunciar les multinacionals que estan destroçant la nostra natura, enverinant el mar com alacrans.

    Aquest Nadal, les famílies greixoses i fastigoses d’aquesta Europa que per fi s’emmiralla en la seva misèria capitalista celebraran que encara no els ha tocat la negra loteria de la crisi menjant-se una bona plata de marisc argenti, al mateix temps, els albatros engreixats per la pesca morta dels vaixells de Pescanova, atacaran a les balenes, citades per la seva genètica en una trobada eròtica i procreadora en la península Valdés,  per menjar el greix de sota la pell, causant-les infeccions irreversibles i mortals.

    Els albatros han desplaçat a altres aus, han delmat les pingüineres i ara ataquen les balenes, donat que les poblacions de la seva espècie han deixat de migrar, engreixades i multiplicades exponencialment per els centenars de milers de tones de peix mort llançats al mar.

    NO son els pobres països oprimits i exclosos del seu natural esdevenir al desenvolupament i la democràcia, els culpables, es l’ IMPERIALISME EUROPEU DE LA UE I ALTRES BOTXINS ELS CULPABLES.

    Hauries de prendre en consideració aquesta anàlisi, que no es meu, es de moltes organitzacions i sindicats, tant argentins com d’arreu.

    salut i Revolució.

    Diego Arcos

  2. Home, i Espanya!? No fotem….

    estem tips de documentals que denuncien com el Senegal està ple de vaixells amb la bandera Senegalesa a les seves costes, en els quals tota la tripulació és espanyola.

    I les illes Seixels, territori salvaguarda dels vaixells espanyols pescant a aigües Somalís? I la unió europea, augmentant l’armament que els vaixells poden dur, de 7mm a 12mm?! Guàrdies privades amb armament de 12mm! Són aquests, els pactes que s’aconsegueixen amb aquesta Unió Europea.

    Curiosament, Somàlia i Senegal pateixen greus problemes d’abastiment alimentari. Ara bé, resulta que n’hi ha prou per alimentar tot Europa.

    Si només fa falta mirar ja no dic mitjans subversius, sino 30-minuts, 60-minuts, Latituds, … Està denunciat mil vegades això.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Mars i oceans (pesca, tonyina, controls, Estratègia marina,...) per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent