Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Que cadascú valori. Jo em ratifico.

Aquesta és l’entrevista que m’ha fet aquest matí en Carlos Herrera (Onda Cero).  http://www.ondacero.es/herrera-en-la-onda/entrevistas/raul-romeva-cuando-uno-pasan-cazas-encima-cabeza-genera-incertidumbre_2012102400029.html

Us convido a escoltar-la (qui vulgui, esclar) i que cadascú en tregui les seves conclusions. Personalment em ratifico en cadascuna de les reflexions que he fet.

Val a dir que, teòricament, l’entrevista havia de ser en relació a la carta que vàrem enviar a la Vicepresidenta Reding (aquesta) però les preguntes (deixo de banda el to) tenien poc, o gens, a veure amb el contingut de la carta.

Ells mateixos (OndaCero) n’han fet una transcripció. Bé, és un dir. Si escolteu l’entrevista i llegiu la suposada transcripció percebreu algunes ‘diferències’ significatives entre una i altra. Percebreu també el caràcter tendenciós d’alguns destacats i titulars.

A partir d’aquí s’ha generat un seguit de reaccions a la xarxa (Twitter) que van des de la reprobació al suport. En aquest sentit, he de dir que em fascina la quantitat i varietat d’insults, despropòsits, falta d’educació i altres derivats que caben en 140 caràcters. A aquestes alçades no em sorprèn, esclar, en tot cas em ratifica en la necessitat que estiguem amatents i que mantinguem la sang freda, sense caure en provocacions gratuïtes.
 



  1. Hola Raul,

    No ets el meu representant polític, no et vaig votar, però si que em representen els teus valors davant de gent i periodistes com aquest.
     

  2. Comparteixo els arguments i comparteixo el fons de la carta. No estic tan segur de compartir les reflexions sobre ela avions.

    Ara bé, crec que això és un cas on fa més mal donar-li importància (que, insisteixo, segurament la té) que no pas ignorar-ho. A Internet se’n diu alimentar el troll, donar-li “cancha” al cínic que només vol destruir el debat, sense cap intenció d’aportar més que caos.

    I la mostra és una entrevista tendenciosa, esbiaixada, irrespectuosa, apriorística com la que has patit.

    No sé si posar el focus al boig és l’estratègia adequada.

    En qualsevol cas, ànims 🙂

    i.

  3. Que aquest és un franquista ja ho sabem. Cap novetat i et faig costat en això. Ara bé, com a federalista i militant per un canvi profund de societat, tu no em representes… ni a mi ni a molts que et varem votar. Fitxa per ERC que hi ets a temps. Cada dia un discurs més semblant al pensament únic nacionalista. Tu no representes a l’esquerra que vol transformar aquest sistema, i que vol aunar voluntats diverses, sinó un tècnic professional (tot l’ecologista que vulguis) amb un discurs com Junqueras o Artur Mas. Ves a ERC. Fas fàstic. Tots contra Mourinho i endavant Artur Mas!!
  4. Felicitats per la teva tasca a Europa, Raül, sòlida, eficaç, compromesa. Són moments complicats i cal tenir les idees clares.
    Els insults, els deixem per els altres.
    I als federalistes, la pregunta que no responen: ¿amb qui volen que ens federem? 
  5. Tens tot el meu suport i admiració, com em consta que tens el de tanta altra gent que ni tan sols és de la teva corda ideològica però són gent sensata i demòcrata. No et podrem pagar mai la feina que fas. Sobre els Carlos Herrera que pul·luen per Espanya, ells sols es retraten, i aquesta actitud serà la seva desgràcia col·lectiva, dels que no en tenen cap culpa també, i ja és llàstima, ho sento per ells… 
  6. Només et vas equivocar amb una cosa, Raül. La propera vegada que aquesta oruga mediàtica parli amb tu, vist el seu tarannà, exigeix-li que et tracti de vostè, de Sr. Romeva o de Sr. Eurodiputat del Parlament.

    Tu tens molts vots al darrere, ell només té la publicitat que li ofereix la seva cadena de ràdio i la mala llet de la mare que el va parir.

    Felicitats per aguantar les seves impertinències. 

  7. Admiro la feina que estàs fent a nivell europeu. I com molts es pregunten i no va per tu, sinó per la majoria de federalistes: què fer quan et vols federar amb algú que s’hi oposarà sempre i amb totes les seves energies.
    M’agradaria pensar que més federalistes vagin veient les coses igual de clares.
    Tot el meu suport i endavant amb la feina que estàs fent en general. No defalleixis.
  8. Raül,
    Jo no sóc votant habitual d’ICV, però et considero el polític més ferm del moment.  Realment admiro la teua fermesa i savoir faire. Només una cosa, jo crec que no cal anar a explicar-se a casa d’aquesta gent. Com el contrari, no sé per què hi ha la mania que cada cop que un espanyol insulta Catalunya se l’ha de convidar a explicar-se, pagar-li hotel i sopar, i organitzar-li una conferència per demostrat com som de tolerants. hi ha una trencada total amb Espanya i no hi ha marxa enrere. endavant amb la teua feina, i el feixisme a casa un altre.
  9. Hola Raül,
    De bell antuvi, aclarir que no sóc votant teu (malgrat cada cop que t’escolto o et llegeixo, que és més que sovint, m’agradaria fer-ho, tanmateix no acabo d’encaixar en la “tebiesa”, per a què ens entenguem, del teu partit, adés a nivell social adés a nivell independentista). I, vaja, sense afany d’entrar en polèmica, només amb la intenció d’eixamplar el meu afalac.
    Indicar-te que tens tot el meu suport en l’afer aquest de la teva intervenció radiofònica, realment has estat magnífic, i el meu reconeixement en la teva tasca en el Parlament Europeu, que és sublim i encertada.
    Ànims i segueix així,
    Jordi
  10. Benvolgut senyor Romeva,

    Et dono les gràcies per la teva actitud. Tant de bo totes les persones que representen els ciutadans i les ciutadanes, sigui quina sigui la seva adscripció ideològica, actuessin així.

    Una qüestió més concreta: aniria bé que els sectors d’ICV que encara no són independentistes s’adonessin que una república catalana independent seria un marc millor que l’actual per defensar els drets socials de les persones.

    I una qüestió encara més concreta: algú ha escrit un comentari aquí en què afirma literalment, parlant de tu, que “fas fàstic”, perquè, segons ell, t’aproximes a les idees de Mas i Jonqueres. Atès el respecte mostrat envers tu, el president Mas i Oriol Jonqueres, fa gràcia que aquest comentarista parli de “pensament únic”.

    Bon dia a tothom.

  11. Endavant Raül, el fet que hagim incorporat gran part de l’ideari nacionalista i distorsionem i calumniem l’opció federal,no fa, tot s’ho val. Endavant per Catalunya i la resta que n’aprenguin.
  12. Si bé no voto la teva alternativa, sempre he tingut interés per saber el que pensen la gent que fa anar el cervell com tu. Recordo encara el teu llibre sobre Bòsnia. Efectivament hi ha gent, com el tal Carlos Herrera, que no es periodista…. es un altra cosa i ja comença a ser hora de que els hi parlem claret i crec que tú, ho fas a l’entrevista. Evidentment, quan els hi manca l’argumentari, desprecien i ridiculitzen. I quan això els hi falla, utilitzen la mentida i presenten la realitat invertida. Felicitats per la carta, més val prevenir que curar, pero cal atendre que quan els hi falli tot el demés, ho situaran en el terreny de l’enfrontament intern. Espero que vosaltres, com em demostres, sabreu distingir-ho.
  13. No sóc votant d’Iniciativa
    No em considero d’esquerres (si és que aquesta categorització funciona encara avui dia)
    Però sort en tenim de gaudir de la pluralitat de la teva formació en general i de la teva en particular.

    T’estàs guanyant cèntim a cèntim el teu sou d’europarlamentari

    Endavant i moltes gràcies

    Salutacions des del Baix Ebre

  14. Gracies Raul,

    Les coses s’han de dir com son i si no els hi agrada quedar com uns energumens davant del mon que canviin d’actitut. Ja esta be d’actituts predemocratiques i intimidacions. Tambe estic d’acord en que les declaracions d’en Puig demostren la seva escassa lucidesa.

  15. Gràcies per la vostra fermesa i actuació.  Com a ciutadana m’he sentit i em sento molt desprotegida perquè estem sentint tot el que es diu i ningú es pronuncia.  El que vosaltres heu fet és el que jo fa dies comento entre les meves amistats: com és possible que un país membre del Parlament Europeu no rebi un toc d’atenció per les declaracions autoritàries de certes persones que ocupen càrrecs destacats?? Si cap ciutadà pot comentar ni ficar-se en el cap de l’estat espanyol ni fer bromes, nosaltres que paguem taxes molt altes per tenir un passaport: com ens hem de defensar davant les primeres provacions que comencen a voler atemorir-nos??

    Paguem molts diners per mantenir el cos d’un estat espanyol i a sobre paguem una gentada de funcionaris a Europa que viuen com a reis.  

    Només ens volen per pagar a España i a Europa???

    GRÀCIES NOVAMENT DE TOT COR. M. Isabel Félix 

  16. Cal fer sentir la nostre veu. Una veu tan ferma i contundent com educada, com a europeus que som. I deixar que la societat espanyola s’espabili entre l’autisme i la histèria. Ja s’ho faran. Ben fet, Raül!
  17. Raül, em sembles un dels millors europarlamentaris: proper, eqüànim…el pol oposat al presumpte entrevistador Sr. Herrera. Es desqüalifiquen sols, cada cop és més clar que hem de marxar corrent d’aquest païs que ens humilia constantment amb una barra que deixa-ho córrer. La vostra feina a Europa, ara, és més important que mai: s’ha de donar a conèixer el conflicte catalano-espanyol a Europa, i remar tots junts cap a la plenitud nacional. Independència i estat social!!!
  18. Raül, enhorabona per l’entrevista a onda cero i a la TV4. Amb elegancia has exposat els teus punts de vista democratics i els has deixat a l’alçada de la sabata.
  19. L’enhorabona, tota una lliçó d’elegància. Costa tenir sang freda davant de personatges i aforaments com aquests. Això és només el començament, però resistirem. No ens enfonsaran, ni des de l’aire,  ni al carrer, ni als parlaments, ni a les urnes.
  20. Gràcies per defensar la llibertat democràtica a Catalunya, a Espanya i a Europa.

    Per desgràcia, l’atac personal, el menyspreu, la desqualificació i la burla seran cada vegada més pujats de to.

    Molta gent (segurament la majoria) estarem al seu costat per defensar el que durant tant temps ens varen prendre: la llibertat.

    Amb gent encomiable com vostè el país se’n sortirà.

  21. Te llama Herrera Euroidiota, se queda cortiiiisimo. Eres un SUELDOTONTO de los muchos que tenemos que estar pagando con nuestro dinero. Espero que revientes pronto… Hijo Puta!!!!!!!
  22. T’agraeixo de tot cor tot l’esforc, temps i dedicacio. Segueix aixi. Cal mantenir-se ferms en les idees de la democracia, pau i llibertat que son les que finalment triomfaran.
    Moltes gracies.
  23. Raül, tots els catalans, en un moment o altre de la nostra vida, hem sofert alguna humiliació pel fet de ser-ho. No volem la independència nomes per motius econòmics i d’identitat sinó també per dignitat. Tenim gent molt valuosa en diferents fronts: a casa nostra, a Madrid i a Europa. Molts catalans i catalanes seguim, des de fa temps, la teva impecable actuació i la teva lluita no només pels drets dels catalans, sinó pels europeus en general.

    La teva tasca a Europa és crucial per internacionalitzar la causa catalana. Si no fem sentir la nostra veu fora d’Espanya acabarem ‘ofegats’, com sempre. És per això que alguns (o molts) estan tan indignats i reaccionen amb menyspreu; aquest ha estat el cas del senyor Carlos Herrera. No volen ser coneguts pel que són i vosaltres els heu tret els drapets al sol.

    Encara sentirem més insults i amenaces però … tu et canviaries pel senyor Carlos Herrera o pel senyor Vidal-Quadras? Ni tu, ni jo, ni el senyor Derk J. Eppink, ni la gran majoria dels europeus, els quals es queden bocabadants en veure com està reaccionant l’Estat espanyol.

    Aquí deixo l’enllaç de l’editorial de VilaWeb (26.10.12) signada, és clar, per en Vicent Partal.

    http://www.vilaweb.cat/editorial/4050408/limits-formes.html

    Moltes gràcies Raül. Estem molt orgullosos de que algú com tu ens representi. Endavant!!!

  24. Només donar-te el meu suport i felicitar-te per la gran feina que estàs fent. No sóc votant d’ICV però et vaig votar a tu pel parlament europeu. I no me’n penedeixo gens. Com diu una cançó dels Obrint Pas: no estàs sol, no tinguis por.
  25. L’àudio és una representació de l’actitud poc democràtrica d’una part de la societat espanyola. Si aquests són els interlocutors, és clar que no tenen ni arguments ni talla suficients. Amb rigor, ens en sortirem!
  26. He escoltat l’entrevista. Penso que hi ha més d’un moment “Labordeta” i que el més indicat era espetar-li: A la mierda!
    Enèssim motiu per engegar-los a dida. Després d’escoltar l’audio no em cal recrear-me en la transcripció. Ja n’he quedat prou tip.
    En fi, santa paciència i a continuar picant pedra.  
  27. Rancho Palos Verdes Garage Door Repair Thanks for sharing.It is nice to find a site about my interest. My first visit to your site is been a big help. Thank you for the efforts you been putting on making your site such an interesting and informative place to browse through. I’ll be visiting your site again to gather some more valuable information. You truly did a good job…
  28. However research findings by a few caring doctors are beginning to show that the answer maybe yes. Several diseases such as goiter, Graves’ disease and others can be caused by an iodine deficiency.  optimox iodoral <a href=”http://iodinesupplementshq.org/optimox-iodoral/”>iodinesupplementshq.org</a>  A balanced and well-functioning thyroid gland is highly important in babies and small children. It was started as early as 1829 and named after its researcher, Jean Lugol who is a French physician. 
  29. However research findings by a few caring doctors are beginning to show that the answer maybe yes.Several diseases such as goiter, Graves’ disease and others can be caused by an iodine deficiency.optimox iodoral http://iodinesupplementshq.org/optimox-iodoral/ A balanced and well-functioning thyroid gland is highly important in babies and small children.It was started as early as 1829 and named after its researcher, Jean Lugol who is a French physician.
  30. Parfois, les sociétés doivent présenter une liste restreinte pour l’appareil que la compagnie de. Faire la liste restreinte n’est pas simple. La typique d’être un employé généralement trop générales. borrow in your smsf

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Política Catalana/PPCC/Andorra per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent