Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

El Partit Verd Europeu se suma a l’#AturemEuroVegas

La copresidenta del Partit Verd Europeu, Monica Frassoni, s’ha sumat a les crítiques contra el macro projecte d’Eurovegas i ha remarcat que en el model verd europeu “no hi ha lloc per un projecte com el d’Eurovegas, ni a Catalunya, ni a la resta d’Espanya ni a cap lloc d’Europa”. Frassoni ha afegit que “hem d’acabar amb els projectes basats en l’especulació urbanística i financera que són els que ens van portar a l’actual crisi econòmica i social”. “Els Verds proposem crear un model de prosperitat alternatiu, social i mediambientalment sostenible” ha conclòs la copresidenta dels Verds Europeus.

Sobre aquesta qüestió ja he presentat diverses preguntes a la Comissió Europea denunciant l’incompliment de les directives europees de protecció del medi ambient que comportaria Eurovegas. 

Reitero, un cop més, que si CiU accepta Eurovegas al Delta del Llobregat vulnerarà la planificació urbanística i territorial com a espai de protecció especial pel seu interès natural i agrari.

D’altra banda també demanem al conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, que faci els informes d’avaluació d’impacte mediambiental pertinents, tal i com li exigeixen les normes europees, i un informe clar i transparent per a la ciutadania i a la Comissió Europea, deixant clar el greu impacte ambiental del projecte americà.

Finalment, he de dir que em preocupa molt, i de fet trobo inacceptable, l’assetjament polític i mediàtic cap a la ciutadania que rebutja el projecte.  Cal acabar amb les mentides i deixar clar que hi ha alternatives a Eurovegas per crear ocupació. El govern català i l’espanyol ha de ser capaç d’atraure la inversió internacional per a projectes d’energia sostenible, d’ocupació de qualitat, de recerca i desenvolupament.

 

Foto: Monica Frassoni (esq) i Raül Romeva, a Brussel.les, durant presentació candidatures Verdes al PE.


  1. Perdona un comentari meu de l’altre dia: veig que sí que treballes, i molt.

    Però defenseu

    * Ni Eurovegas
    * Ni MAT
    * Ni Roina, ni Ebre, ni transvasament intern
    * Ni parcs eòlics (així vau ensorrar la inicial indústria eòlica catalana)   

    Els governs governen perquè tenen el suport dels electors, i tenen mecanismes, dins les mateixes lleis, per a adequar les normatives a casos concrets (un diputat europeu ho hauria de saber).

    No tenim un govern d’indocumentats (almenys ara).

    I si us ho repenseu (re-pensar).

    Salut    

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Política Catalana/PPCC/Andorra per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent