Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Iniciem ple de Juliol (fins dijous): Què? Qui? Com? Quan?

Iniciem avui, i fins dijous, una nova sessió plenària del Parlament Europeu, a Estrasburg. Aquí podeu accedir directament a l’agenda de debats i votació del PE.

A continuació enumero algunes de les qüestions que seguiré de manera prioritària, tot i que no exclusiva, ja que la particularitat de les delegacions petites, com la nostra, és que, en no poder delegar, hem de seguir tots els temes: 

Debat sobre els resultats del Consell Europeu. Canvi de presidència Consell (de Danesa a Xipriota)

Dimarts 3 juliol matí:

Debat amb Barroso i Van Rompuy sobre els resultats del Consell Europeu dels dies 28 i 29 de juny. Està previst que el ple voti dimecres, 4 de juliol, una resolució sobre els resultats de la cimera. Aquesta és la valoració que vaig fer en acabar la Cimera http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/225101

Balanç de la presidència danesa (3 de juliol) i la presentació de les prioritats de la presidència xipriota del Consell de la UE (4 de juliol)

Dimecres 4 juliol matí:

3. Prioritats de la presidència xipriota: http://www.cy2012.eu/en/menu/the-presidency-eu/cyprus-presidency/programme-and-priorities

 

ACTA

Debat: Dimarts 3 de juliol; Vot: Dimecres 4 de juliol;

El PE decidirà dimecres si aprova l’Acord Comercial Anti-Falsificació (ACTA). Si el ple  rebutja ACTA, aquest acord moriria. Estem rebent molts correus de gent que ens demana que rebutgem l’acord.

La comissió de Comerç Internacional, responsable del dossier ACTA, va aprovar la setmana passada per 19 vots a favor i 12 en contra una recomanació al ple perquè rebutgi l’acord internacional. Anteriorment també s’hi havien posicionat en contra les comissions de Llibertats Civils, Justícia i Afers d’Interior; d’Indústria, Investigació i Energia; d’Afers Jurídics; i de Desenvolupament. Tanmateix, la comissió de Peticions va acceptar una iniciativa per frenar ACTA que compta amb el suport de més de 2,8 milions de signatures. No obstant això, el ple pot ignorar les recomanacions de les comissions parlamentàries, tot i que confiem que no ho faci, i finalment rebutgem, també en ple, l’acord.  Veure aquest apunt: Comitè de Comerç rebutja ACTA: hi ha esperança! / Trade Committee rejects ACTA: There is hope!

Vídeo: http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/224847

Què és ACTA: http://prezi.com/xyub7ejfgugr/acta/

Controls fronterers il·legals a la zona Schengen

Debat: Dimecres 4 de juliol.

Debatrem sobre la reintroducció de controls fronterers entre països de la zona Schengen. Actualment estats com Holanda o Alemanya fan controls de passaports que són il·legals. El passat 14 de juny, el Parlament va paralitzar cinc propostes legislatives en l’àmbit d’Interior i Justícia fins que els governs dels Estats membres rectifiquin la decisió d’excloure l’Eurocambra del mecanisme d’avaluació de Schengen.

 

Projectbonds:  230 milions en garanties per finançar noves infraestructures

Debat: Dimecres 4 de juliol Vot: Dijous 5 de juliol;

Votarem un pla europeu per destinar 230 milions d’euros en garanties per a l’emissió privada de bons que serveixin per finançar projectes d’infraestructures. Els verds demanen criteris sostenibles pels projectes. Tot i així, es una petita ajuda per reactivar l’economia amb projectes de d’energia sostenible, transport i telecomunicacions.

Resum en castellà: – http://www.library.sso.ep.parl.union.eu/lis/lisrep/09-Briefings/2012/120326REV1-Europe-2020-Project-Bonds-initiative-ES.pdf

 

Millorar el benestar animal: 8 hores

Debat: Dilluns 2 de juliol; Vot: Dimecres 4 de juliol

El Parlament Europeu votarà dimecres un informe que reclama una normativa europea més estricta sobre el benestar dels animals. Els Verds demanen primer que s’implementi la normativa existent i que es limiti el transport d’animals a 8 hores, entre altres.

Drets Humans: Resolucions sobre:
a) avortament forçat a la Xina;
b)dones lesbianes a l’Àfrica,
c)assentaments israelians a territori palestins (West Bank- East Jerusalem).

D’aquests tres temes n’informaré puntualment.

Foto: Seu Parlament Europeu, Estrasburg. Font: PE.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Doble Seu, Transparència i Rendició de Comptes per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent