ACTA: ahir debat comissió PETI (Peticions), avui votació a INTA (Comerç Internacional)

Això és el que vaig manifestar ahir, durant el debat que va tenir lloc a la Comissió de Peticions en relació a l’Acord Comercial Anti-falsificació (ACTA).

“The Petitions Committee (PETI) held a hearing with Avaaz whose ACTA petition reached 2,847,149 by morning. No vote was held, but Greens/EFA MEPs wore ACT on ACTA t-shirts and led the majority of speakers in praising the petitioners and speaking against ACTA.

According to Raul Romeva “This is not only a juridical debate, it is highly political and with deep political implications. As elected representatives of the EU citizens, the MEPs must ensure that their voice and their will is finally heard. Our dignity as an institution is at stake here.”

En efecte, era un dels moments clau del procés. S’hi presentava una denúncia de la ONG Avaaz, signada per 2,5 milions d’europeus i europees.

ACTA afecta directament a les llibertats a internet i al concepte de cultura lliure però també vulnera drets humans bàsics com és l’accés universal a la salut restringint l’ús de medicaments genèrics.

Ho hem explicat moltes vegades, per exemple en aquest petit gràfic (elaborat per Blanca de Riquer):

Pretenen imposar-nos una legislació per la porta del darrera que beneficia només a uns pocs però no els ho permetrem. Cal mantenir la pressió social i mediàtica en contra d’una norma que comportarà un augment a gran escala de la vigilància del comportament de l’usuari i les seves comissions electròniques.

De moment, la normativa ja ha estat rebutjada per 4 comissions parlamentàries competents en la normativa:   Afers Jurídics, Llibertats Civils, Indústria i Desenvolupament. El debat d’ahir a la Comissió de Peticions ens dóna força per a continuar la lluita.

I demà, dijous, es votarà en la comissió de Comerç internacional.

Finalment, el proper juliol el Parlament Europeu votarem sobre ACTA, i confio que la majoria ho farà en contra.

Ens juguem la dignitat del Parlament de representar la voluntat de la ciutadania. Presentaven el debat com una qüestió tècnica, però és clarament de caràcter polític. Cal mantinguem la unitat en contra d’ACTA. No es pot traïr la ciutadania, per a la democràcia i la credibilitat política del Parlament.

Foto:

The MEP, Raül Romeva i Rueda (Greens/EFA ES) took part in the discussion of the Petitions Committee on Tuesday 19th June.

 

Read more about ACTA: www.europarl.europa.eu/news/en/headlines/content/20120220…

 

This photo is copyright free, but must be credited: “© European Union 2012 – European Parliament”. (Attribution-NonCommercial-NoDerivs Creative Commons license). For HR files please contact: webcom-flickr(AT)europarl.europa.eu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *