Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Publicat el 26 d'abril de 2012

ACTA, a debat, avui, a la Comissió de Llibertats (LIBE) del PE

A la Comissió de Llibertats i Afers d’Interior del Parlament Europeu, LIBE, tractem avui el controvertit acord antifalsificació (ACTA). Ahir ho va fer la Comissió de Comerç Internacional (INTA), que de fet és comissió principal que s’encarrega d’aquest dossier (a LIBE ens pertoca fer-ne una Opinió).

El debat arriba just després que s’hagi fet públic per part del Supervisor Europeu de Protecció de Dades un nou dictamen desfavorable a ACTA. Aquest dictàmen, de fet, no fa sinó ratificar la línia que fa anys defensem des del Grup Verds/ALE, i que no és altra que oposar-nos a aquest Tractat.

No obstant, els grups més conservadors de la casa, especialment el PPE, continuen obstinats a fer passar la norma, tot i que cada vegada semblen més aïllats. En un clar intent per guanyar temps i intentar reconstruir una majoria a favor de l’ACTA, el PPE ha demanat novament diversos aclariments en relació al text.

En aquest context convé recordar, per exemple, que l’òrgan regulador de la privacitat de les dades europees qüestiona les conclusions de la col.lega Gallo, de la Comissió d’Assumptes Jurídics, la qual demana que ACTA s’adopti de seguida i que ha estat ràpidament criticat, entre d’altres per entitats com La Quadrature dut Net). Així mateix, estableix que diverses disposicions del text són contràries a l’article 8 de la CEDH, als articles 7 i 8 de la Carta de Drets Fonamentals i fins i tot a la Directiva de Protecció de Dades. I finalment adverteix que moltes de les mesures incloses a la proposta d’ACTA comportarien un augment a gran escala de la vigilància del comportament de l’usuari i les seves comunicacions electròniques.

L’opinió del regulador europeu de la protecció de dades europea, per tant, és clara, i fa innecessàries les demandes fetes tant per part de la Comissió Europea i el Consell, així com per part del PPE.

En tant que representants electes, la nostra obligació passa per donar prioritat a la protecció de totes i tots els ciutadans, i no als interessos d’unes poques grans empreses privades.

L’adopció d’ACTA comportaria anar directament en contra del mandat que ens va donar la ciutadania quan ens va elegir. El Parlament Europeu s’ha de mantenir unit en contra d’ACTA, ja que aquest és un text que no va en favor dels interessos de la ciutadania, sinó que pretén imposar unes regles inacceptable, tant en termes de la legislació comunitària, com pel que fa als nostres valors fundadors de la Unió Europea.

En aquest sentit, el ponent del PE per a aquest assumpte, David Martin, de la comissió INTA, compta amb el ple suport del nostre grup, Verds/ALE, en la seva batalla per aturar l’acord.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Drets ciutadania (educació, publicitat, TV, alimentació, ACTA, patents,...) per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent