Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Cap a la paritat dones/homes en política europea

Vull dir-ho: estic molt content que el Parlament Europeu s’hagi compromès de forma clara a favor d’una major participació de les dones en els processos de decisió política.

En dos informes adoptats avui a Estrasburg s’emfatitza la necessitat de promoure la igualtat de gènere en tots els processos polítics, per la qual cosa suggerim, entre altres mesures, establir quotes en les eleccions estatals, nacionals, regionals, locals i europees i en els òrgans decisió europeus (Comissió Europea, Servei d’Acció Exterior Europeu, etc).

Aquest és un vot molt positiu per a les dones a Europa. Ara, el Consell i la Comissió tenen un clar mandat per seguir avançant cap a la igualtat de gènere a través de l’apoderament de les dones. És la primera vegada en la història que el Parlament Europeu apel·la la la UE a introduir un sistema de quotes femenines i llistes cremalleres per a les eleccions europees de 2014. Espero que després del 2014 la meitat d’aquesta cambra siguin dones.

Així mateix, celebro el suport majoritari que ha tingut també l’informe sobre igualtat on s’insisteix en la necessitat de reduir la bretxa salarial entre homes i dones, acabar amb la bretxa en el sistema de pensions, que les dones migrades s’integrin en el mercat laboral, garantir la independència financera de les dones, i la necessitat que la sortida de la crisi compti amb una perspectiva de gènere.

Finalment, reitero una vegada més la crida que fa el Parlament per tal que el Consell desbloquegi la Directiva Horitzontal sobre Antidiscriminació, de la qual en sóc el ponent. “

Font foto: Newzitiv


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Gènere i igualtat d'oportunitats per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent