Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Dones i política, una nova proposta de l’Eurocambra

La Comissió de Drets de les Dones i Igualtat (FEMM) del PE torna a reclamar quotes en les llistes i en els càrrecs polítics. Just fa uns minuts hem votat l’anomenat informe Pietikäinen sobre la participació de les dones en els processos de decisió política. A més de sol·licitar la creació d’un Institut Europeu de la Igualtat de Gènere i altres suggeriments per facilitar i promoure la igualtat de gènere en tots els processos polítics, l’informe remarca la necessitat d’introduir quotes en les eleccions nacionals, regionals, locals i europees i en els òrgans decisió europeus (Comissió Europea, Servei d’Acció Exterior Europeu, etc).

 

Trobo que aquest és un vot molt positiu que crida de nou als Estats Membres i a la Comissió a seguir avançant cap a la igualtat de gènere a través de l’apoderament de les dones. El reconeixement de les mesures d’acció positiva, les quotes i les llistes tancaments són centrals perquè les dones puguin estar en peu d’igualtat en la presa de decisions públiques.

En aquest sentit, en èpoques de crisi crec que és més important encara remarcar la participació de les dones en òrgans de presa de decisions de política econòmica. Per això vull lamentar que Espanya una vegada més hagi presentat a un home com a candidat únic al Banc Central Europeu, organisme la consell de govern està format exclusivament per homes.

 

Foto: Executive Board del BCE


  1. Per això et paguem el seu ?. Per això t´en vas Brussel.les amb diners públics quan hi ha moltes famílies que no tenim res?. Noi, no et votaré mai mes i faré que tots els meus amic i amigues que ho feien, no ho tornin a fer. Quina decepció, però el pitjor és que no reconeixes les teves errades perquè la teva sobervia t´ho impediex. ROMEVA? NO GRÀCIES.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Gènere i igualtat d'oportunitats per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent