Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Publicat el 19 d'abril de 2010

Un ple sota la cendra, i de nou el Sahara que cau de l’ordre del dia

Finalment dijous no vaig poder tornar a casa i m’he hagut de quedar tot el cap de setmana a Brussel.les. Avui he pogut trobar una plaça al Thalys Brussel.les-Estrasburg i, contràriament a molts altres col.legues, he pogut arribar a la sessió innaugural del ple d’abril. He de dir que el tren era ple d’altres col.legues que es van trobar en la mateixa situació que jo.

Donat que el principi de representativitat no està garantit, en la sessió innaugural d’avui s’ha acordat que es mantindrien els debats previstos per aquesta setmana, excepte els de dijous, dia en què la gent s’ho haurà d’organitzar per tornar als respectius punts d’origen, però que en canvi no es farien votacions. Això vol dir que els vots, tots els que estaven previstos per aquesta sessió plenària, queden posposats a la propera mini-sessió de Brussel.les, en un ple que segurament serà monogràfic d’aixecar la mà i apretar botonet, negociacions d’esmenes inclòs.

El dany col.lateral de tot plegat, però, i mira que ho lamento, és que novament les autoritats marroquines han vist com es retirava de l’ordre del dia una resolució que tenia per objecte condemnar durament la vulneració de drets humans que té lloc a aquell país i, concretament, en la pell de les persones saharauis. Recordo que la setmana passada vàrem estar batallant molt per aconseguir introduir el tema entre les tres urgències de Drets Humans que votem dijous per la tarda. Mala sort, en forma de cendra volcànica.

Aquest cop, és cert, no és per la manipulació barroera de la delegació socialista espanyola, tal i com va ser el cas en el tema Aminetu Haidar, però ja els va bé, això segur.

En fi, caldrà seguir insistint-hi.

Foto: Imatge de l’erupció del volcà Eyjafjallajokull. Font: Europapress.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.