This is Europe: metàfora i desig

Metàfora: un eurodiputat català parlant en italià, dirigint-se a la presidència espanyola i a un Comissari europeu de nacionalitat eslovena, i tractant sobre les conseqüències dels desastres naturals ocorreguts a Madeira (Portugal) i França i Espanya (a causa de la tempesta Xynthia), i denunciant com les polítiques urbanístiques i la febre especulativa vinculada a la construcció ha estat crucial en la mala planificació que tant nefastes conseqüències ha tingut en el marc d’aquest desastre (en concret, en la meva intervenció he denunciat que la febre constructora hagi portat a construir en zones humides i de gran risc, i he reclamat que l’ús dels fons comunitaris per a la reconstrucció sigui usat de manera condicionada a criteris clars de sostenibilitat). 

Desig: Potser un dia aquest eurodiputat (o algun/a altre/a) podrà parlar en català, dirigint-se a un/a president/a del Consell elegit per la ciutadania, tractant sobre problemes globals i responsabilitat europea en la prevenció de desastres naturals a través de bones polítiques estructurals i de bones pràctiques en quant a polítiques urbanístiques i celebrant la fi de la febre especulativa així com una major coherència i responsabilitat en la lluita contra l’escalfament global.

En fi, és només un somni, o no. Sigui com sigui sóc aquí per treballar-hi.

2 pensaments a “This is Europe: metàfora i desig

  1. Sr. Romeva: Li demano que si pot baixar a Catalunya, ja que ha nevat (tampoc no massa, no’s cregui que hagui estat com a Europa) i el govern català (a on hi ha consellers de la seva formació política) sembla que naveguin, o que es creguin que la gent és imbècil. Els hi podria sonar un cop de mà per resoldre aquests desastres. Atentament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *