SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

UNA GERNACIÓ DE GEGANTS A SINERA PROP DEL MAR

Foto: Tallaferro i Flor d’Alba. Fotografia de la X.

Diumenge, aquests geganters i altres engrescats d’Arenys de Mar, la varen fer molt i molt grossa!: Varen muntar la filmació d’uns flashmobb (si no es diu així, ja em perdonareu), A l’engrós: 92 gegants vinguts d’arreu, deu càmeres de televisió (algunes en llocs inversemblants, fins i tot volaven la riera….) En fi, festa gran!! Enhorabona per aquesta gent engrescada i engrescadora que, amb pocs mitjans,  son capaços de muntar-ne una d’alló més cofoia…
Tot amb tot, com que trobareu l’explicació en altres llocs, (per exemple aquí a vilaweb) si us sembla us n’explico una de gegants:
Els dos gegants principals (nats a 1955) son en Tallaferro i la Flor d’Alba.(vegeu el cant nové del Canigó de Verdaguer: l’enterro) Pels lectors de Verdaguer no us sonaran estranys els noms. Tallaferro és el comte Bernat de Tallaferro de Canigó…. I Flordeneu és la fada encisadora que l’encercla… I és clar, qui va batejar els gegants a Arenys de Mar (home molt culte) va tenir clar que un Tallaferro a Arenys, d’acord…. ja en som un xic de guerrers… Però una Flordeneu, quan a Sinera només hem vist la neu en comptades ocasions,  era massa. Per això se li canvia el nom i se li posa Flor d’Alba, On sinó neix l’albada de cada dia de cada dia a la nostra Pàtria?: A Sinera prop del mar!.
Ah! I si en voleu d’altra i us mireu bé les seves fesomies podeu veure un actor de l’época Cornel Wilde -el nostrat gegant – I ella no queda clar si van voler fer la Grace Kelly o la Joan Fontaine. Sigui com sigui sembla ser que els nostres predecessors varen voler fer uns gegants únics… I sí, sí… si aneu a algunes festes de gegants en trobareu d’altres semblants. Fixeu-vos amb els de Premià de Mar, que, a 1977, resulta que son iguals…. Què hi farem.. Però els primers els nostrats gegants de 1955.
Visca Sant Zenon!!!!!!….


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.