SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

UN RETAULE AGRAÏT

Foto: La Rosassa de l’església de Santa Maria Assumpta d’Arenys de Mar. Foto de Xavi Salbanyà.

Al facebook em trobo una entrada d’en Xavi Salbanyà en la que hi ha penjat una joia. Unes bellíssimes fotografies del Retaule de la nostra Església . El millor retaule del Barroc Català.

Us enllaço perquè pugueu veure les fotografies del nostre Retaule. El millor,  sense cap mena de dubte, del barroc català. I així consta al gravat que hi ha a la part est de l’Església on, amb text de Josep Maria Pons i Guri, situa la nostra Església i descriu el nostre retaule (obra de Pau Costa) com el que és:  El millor retaule del barroc.
Es clar que unes mans matusseres del municipi,  van encarregar,  ja fa un temps,  unes boniques planxes de ferro per tal que enllustressin algunes de les façanes dels nostres edificis a fi i efecte  que el vianant, pogués copsar la part històrica de l’edifici en qüestió. Però amb el de l’Església es varen equivocar. No se d’on varen treure el text, però al parterre del dessota del mural hi varen col.locar un ferro on indica que el nostre retaule es “un dels més importants”…
Home!, de primer siguem coherents, si el mural diu que és el millor, perquè hem de ser més papistes que el papa i n’hem de penjar un que digui que és “un” dels millors, ….
Es clar que potser, el ferro en qüestió, va ser fet per mans graponeres que no estimen gaire la vila…. Aneu a saber!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.