SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

UN PASSEIG PER SINERA

Foto: Detall del cementiri de Sinera

La Isabel Roig, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Arenys, ens ha convidat a fer unes passejades per la Sinera d’Espriu.
La meva passejada  la faré el dia 7 de març. Sortida del Calisay i passejada pels racons sinerencs que seguí el nostre poeta Salvador Espriu.
La passejada és pels llocs. Obviament la poesia i l’obra hi serà present, com no pot ser d’altra manera, però el cor de la passejada seran els indrets. Anirem a veure el  nostre gloriós Sant Hipòlit, patró d’un poble veí de Sinera, tan veí que a vegades s’hi confon. Esguardarem la Tereseta-que-baixava-les-escales, saltironejant per la placeta i el carrer de la Torre. Veurem el gran mur. Contemplarem “l’escabellat” :”Valga’ns el Crist del Calvari/i la Verge del Remei/de Sinera (per l’octubre/ ballarem al seu aplec.
Sentirem com arriba el raïm tendre/portat per dits benèvols/del sant màrtir de plata/.

I com que :

En processò tremolen/llumenetes de ciris/ i acompanyen la tarda/ a ben morir: viàtic/ dels records de Sinera./Per contemplar-los pujo/on el xiprer vigila.
Idó que anirem al Cementiri de Sinera i  passejarem amb la canço ressonant:   

Pels rials baixa el carro/ del sol, des de carenes/de fonollars i vinyes/que jo sempre recordo/Passejaré per l´ordre/de verds xiprers immòbils/damunt  la mar en calma.     

 Si voleu acompanyar-nos cal que truqueu a la Biblioteca d’Arenys de Mar 93 7923253. Es gratuit, però volen saber la gent que serem.

Apali, i avui, he anat al Cementiri de Sinera i aquí us enllaço les fotografies d’un matí d’hivern.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.