SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

LO RECTOR DE TORTUÀ

El nostre imaginari no està gaire farcit de contalles pujades de to. Bé, si que n’hi ha, però poques. I a voltes, les que s’expliquen son més brutes que xiroies. Son més obscures que no pas per a gaudi del magí.
Però a voltes, de tant en tant, en surt alguna que es fa dir si senyor!
I sempre cal explicar-les amb un doble sentit,  que sigui entenedor per a orelles esmolades que saben entrellucar les mitges paraules i saber treure l’entrellat del doble llenguatge.
Si ho fem així, la contalla es pot explicar per a tothom: des de nens de bolquers fins a jovincells de 150 anys…. o més!!
Només falta que les orelles dels oïdors estiguin netes… i també fa falta que s’estigui disposat a respondre les preguntes dels més petits de la casa quan us preguntin: avi/a: que vol dir posar el Sant a l’armari, o mira com s’encén el buscallot, o que cal anar a pasturar el ruc del rector a les cols de l’Antonieta.
Però, si esteu disposats a respondre aquestes preguntes, escolteu la contalla del rector de Tortuà, a qui per causa d’una conversa massa llarga amb una feligresa,  al dessota una figuera, la missa li van llevar.
Apali! Vosaltres mateixos!!!

Publicat dins de CONTES | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.