SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

LA CONSAGRACIÓ DE LA BANDERETA

LA BANDERETA I EL SR MAGÍ

Imatge: la bandereta d’Arenys. Símbol de la nostra independència des de ………. 1584.

Avui no explicarem la història de la nostra Bandereta. Si la voleu saber, podeu clicar aquí. 

Avui explico una facècia ocorreguda al segle XIX, de com, els nostres particulars Don Camilo i Don Pepone, se les tenen per tal d’escatir qui te més poder per a portar la bandereta (el dia de dijous Sant ) a l’altar que lipertoca per tal que sigui beneïda i , el primer diumenge de Maig, la poguem pujar al campanar per tal de visualitzar la nostra independència.

Era l’hora d’ofici, el president de la Junta d’Obres (avui Consell Pastoral) es preparava per entrar a l’altar major de l’església de Sant Maria des de la sagristia, per tal de col.locar la bandereta al cim de l’altar corresponent per a que sigui beneïda l’esmentada bandereta.

Però, ai las, que en el moment d’eixir a dur a terme la sagrada funció, es presenta l’alcalde a la Sacristia i en ares que si bé el president del Consell Pastoral representa a l’església….. ell que és l’alcalde, representa a tot Arenys…..

Fan un pacte a darrera hora després d’haver-se esbatussat….. (Aquí caldria dir que a Arenys ho arrangem tot amb pactes….. però em sembla que en aquests temps aquesta afirmació no hi lliga massa) podeu llegir aquí, o ho podeu fer, clicant aquí aquí.

En fi, no ens emboliquem en vuits i nous i en cartes que no lliguen. El fet és que la consagracaió de la bandereta la varem arranjar amb un pacte…..

I com diuen els llatins….. pacta sunt servanta….. i d’aquella data, qui convida a l’ofici de festa major no és el rector a l’alcalde , sino que ho fem al revés.

Apali.

Podeu escoltar la contalla aquí, o clicant al dessota.

 http://www.goear.com/listen/83249f5/la-consagracio-bandereta-serrallonga

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.