SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

HEREUS I PUBILLES A MANRESA

Foto: Escola d’enginyers de Manresa.

Ahir vaig anar a fer la conferència “Hereus, pubilles, cabalers i fadristerns”  a l‘Aula d’Extensió universitària de formació permanent de Manresa.
En realitat,  hi havia d’anar dijous que vé. No obstant , per uns problemes que van sorgir amb el conferenciant, em van demanar si la podia avançar. Vaig accedir i ja enes  teniu (la meva dona i jo) anant a Manresa a fer la conferència.
Escolteu!” Molt plaent: un auditori ple de gom a gom. Uns alumnes (més femení que masculí) seguint molt atentament cadascuna de les giragonses de la xerrada.
En acabar, algunes dones s’em van acostar i m’exposaven que, alló que havia explicat, malgrat de fer-ho d’una manera un xic irònica, era el gran drama de la dona catalana. I m’explicaven el seu propi drama.
Oh! i tant, quin drama tant pregon per a les dones catalanes. Elles, i només elles, portaven el póndol de la Masia, gran eina per salvar el nostre país…. descansant sobre les esquenes de les pobres pubilles que es casaven amb l’hereu.
Per problemes tècnis no em va quedar ben gravada la conferència, però us enllaço la mateixa conferència que vaig fer ja fa temps a Arenys de Mar.

O si voleu, aquesta altra que vaig fer a Sabadell.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.