SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

GRÀCIES: UN COMIAT AMB CENT ANYS D’HISTÒRIA

Foto: Un moment de la prèdica. Foto d’en Xavi Salbanyà.

Avui, diada de Sant Marçal, Arenys de Mar ha acomiadat a les Hermanas de los Desamparados, que durant quasi una centúria han tingut cura de l’Asil Torrent d’Arenys de mar.
L’Asil, com nosaltres el coneixem. Una obra modèlica,  que va crear l’indiano Antoni Torrent,  amb molta cura, a partir d’un testament que feu l’any 1892, any en que començà les obres. A l’any 1897 s’inaugura i el propi Torrent disposa que sigui servit per les Hermanitas de los Pobres. A Arenys tenim unes quantes fundacions: ens van deixar edificis per quasi tot: per balnearis, per col.legis, per parcs, per…. en fi… que l’obra dels fundadors va ser important en fer la deixa, però com l’Antoni Torrent, cap. Ell va pensar l’edifici, el va fer construir, va crear el patronat que el gestionés i va encomanar a les Hermanitas de los pobres que el dirigís… I des de llavors, les Hermanitas de los pobres ho van deixar passats uns anys  i van venir després  les Hermanitas de los Desamparados i des de principis del segle XX fins avui,  ha estat regit amb molta cura, per les dues congregacions. 
Avui ens han deixat i s’inicia una altra etapa, destinada també a Residència de Gent Gran. I si voleu veure les fotos d’en Xavi Salbanyà, cliqueu aquí: Valen la pena!!
I Arenys ha volgut donar-los-hi les gràcies com es mereixen, amb un acte molt lluït, en el que, m’han demanat que fés la prèdica del comiat, que us adjunto.

Si voleu cliqueu, aquí, o al dessota. 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.