SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

ENTRELLUCANT RACONS ESPRIUENCS AMB LA GENT DE L’ATENEU POPULAR DE PONENT DE LLEIDA

Imatge: Amb els convidats de l’Ateneu Popular de Ponent de LLeida, a les escales del nostrat cementiri.

I quin goig fa poder passejar pels racons de Sinera entrellucant la nostra història i fer-ne partícep a qui, de lluny, te ganes de descobrir el perquè del bressol de la poesia espriuenca.
Passejar pel darrera el jardí dels cinc arbres, S’Escarabar, la placeta amb el gran mur, la bandereta signe de la indepencència , espigolar les portalades arenyenques amb símbols austracistes…. i veure i tocar els ampits de finestra convertits en quilla de vaixell, record de l’Arenys avui ja llunyà, el de les drassanes i el dels indianos…
I per fi, fer tat al cementiri, on em plau explicar sempre que Sinera no és la pàtria que Espriu es va inventar, sinó que,  llegint els poemes del llibre “Cementiri de Sinera” podem copsar que la pàtria que l’Espriu ens va ensenyar van ser les paraules, i amb les paraules,  el nostre lligam a la nostra terra, la dels nostres pares…. I els poemes ens van acompanyant a dins de dins del cementiri, talment com si la vida ens hagués engolit per sempre, davallem a la tomba…. la mort…
Però ai las! que el gran tresor que l’Espriu ens ha llegat,  és de retrobar les paraules, després d’anys, intactes a redós de la tomba. I allí, amb una mica d’ulls poètics podem retrobar les paraules que, ben confegides,  ens portaran a dir per sempre:
” Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble.”
Moltes gràcies als de l’Ateneu lleidetà per la seva companyia a la passejada espriuenca….  


  1. Dissabte passat vaig tenir el privilegi de formar part del grup de l’Ateneu que vam gaudir de les explicacions d’en Ramon Verdaguer. Va estar un autèntic plaer endinsar-nos en alguns dels racons del municipi de la seva mà.
    Com podeu entrellegir en les seves paraules és un autèntic enamorat de l’obra de l’Espriu i d’Arenys és clar. Els arenyencs podeu estar ben orgullosos de comptar amb un personatge com ell.
    Nosaltres vam quedar encantats i et donem les gràcies per les teves atencions. 
  2. Vam venir atrets per Sinera i Salvador Espriu, i vam descobrir a més la bellesa i la història extraordinària d´Arenys de la mà del Ramon. Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.