SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

EL ROSETÓ DE DON AUGUSTO MARIA…. O DEL SENYOR ROURA

ROSETO

Imatge . Roseto de l’església d’Arenys de Mar.

Avui una de veritat, de veritat.

De com els d’Arenys de Mar volguérem un rosetó “com Déu mana”, però no teníem bitllerons. I els de la junta d’Obres del Consell Parroquial varen creure que, si presentaven la idea de fer un rosetó, el Sr de Can Gelpí :Don Augusto Maria de Borras i Gelpí  Mercader y Rodriguez Infante. Hidalgo per a més senyes, seria la persona idònia que finançaria el detall.

I sí… però no… El volgué pagar , però a bescanvi, li havien de posar el seu escut d’armes -per això era un Hidalgo!!- al centre del rosetó.

Es obvi que els de la junta d’Obres van creure que, de cap manera es podien escoltar els precs de l’Hidalgo i posar armes a l’església nostrada….

De moment… sense rosetó!

Però algú , prou clar de pensament, va creure que el Sr Roura, bon veí del Sr de Can Gelpí, ben explicada la història potser hi podria fer alguna cosa.

I és clar que sí!!

I ja ens teniu als del Consell pastoral que, en ser a la porta de sortida de la visita, i el Sr Roura no els havia posat cap condició , li pregunten quina en volia posar.

Cap! que els fa el bon pagès !

I des de llavors, sense cap imposició, la vila d’Arenys va voler que, pels segles dels segles, lluïssin al Rosetó, uns detalls ben esponerosos en agraïment del Sr… (vegeu les fulles verdosenques  que campen a la rosassa…. son fulles de roure !!

Apali, ! si voleu, cliqueu aquí per escoltar la contalla.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.