SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

EL RECTOR, EL BISBE I EL FERRER

rector_6g

Imatge : Rector de Vallfogona. Pintura de F. Masriera.

Vinga! Us fa avui una del Rector de Vallfogona?.

Pobre rector de Vallfogona, qualsevol facècia més o menys maldestre i de ple enfrontament amb el bisbe, o de ple acostament a les faldilles, o de batalla plena amb l’escolanet, encara que no en fos el protagonista, li encolomaven totes al famós rector vallfogonenc!!.

Però aquesta sembla que li va passar al rector de la Vola…. Però, és clar! qui fa un cove fa un cistell, i li encolomen al pobre Mn Vicent Garcia, el famós rector.

Aquesta contalla explica de com el bisbe, coneixedor de la perspicàcia del famós rector,  el posa a prova:

Li envia una missiva en la que li prega que el rector vagi de Vallfogona a Vic, on s’està el bisbe, però hi ha d’anar ni a peu ni a cavall, sempre trepitjant terra vallfogonenca, i que, quan arribi a la seva presència,  li endevini el que pensa el bisbe en aquell moment.

I pobre rector!! Ja la tenim “armada” no sap com sortir-se’n i òbviament ha d’anar a cercar els consells dels homes savis, i el més savi és el ferrer (entotsolat sempre a la ferreria, prop de la fornal, i els dies que plou a l’hivern, la ferreria es converteix en el parlament del poble.: Tots els pagesos s’arredossen a la vora la fornal i vinga a garlar)….

I , òbviament, el ferrer li troba el desllorigador de l’endevinalla del Bisbe !

Pobre bisbe, no sap que amb la gent del terrós no s’hi pot jugar….. De ben segur que el bisbe tenia “set batxillerats” però és que el poble, en te molts i molts més….

Apali! si voleu, podeu escoltar la contalla aquí,

o al dessota!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.