SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

EL PAIS BASC DE LES COSES DELICADES

Imatge: Don Ostia.

De sempre, i els que em seguiu en sou coneixedors, quan sortim a voltar-la, no em fixo, només, en el que et va apareguent pel camí. Intento copsar petits detalls que solen passar desapercebuts si no bades una miqueta.
I avui, us enllaço un aplec de fotografies en el que, al costat d’algunes prou conegudes, en trobareu d’altres de petits detalls, detalls potser nimis, però que ens fan descobrir la petita història de qualque racó, o qualsevulla mirada fonedissa en un indret. De ben segur, uns instants després ja no te la mateixa lluïsor amb que l’heu retratat fa uns instants.
I quan vam anar  al País Basc, o millor: a Sant Sebastià, (o Donostia, si ho preferiu) I aquí us enllaço una curiositat: Sant Sebastià no es tradueix en basc com Donostia, sinó que Donostia és el Senyor d’Ostia, o sigui el Sant Sebastià que tenen per patró que era d’Ostia…. I altres troballes, com trobar Sant Ramon a la Catedral de Sant Sebastià, o el millor retaule gòtic gascó del sud d’Europa que està en un poblet encantador, (Larrabetzu) on ens van rebre a mans plenes i tenen de patrons Sant Celdoni i Sant Ermenter….. Ah! i no us perdeu Sant Roc, que també està a la gran Església de la Virgen del Coro……
En fi, feu una passejada tranquil.la pel país de “tots els colors del verd”

I conegueu la història de Don Ostia

I si voleu veure les imatges, cliqueu aquí.

I si voleu escoltar País Basc de Raimon….. cantada per mi…..  cliqueu al dessota…


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.