SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

EL DRAC A VILARDELL. UNA INAUGURACIÓ.

Foto: L’alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, dient unes paraules a la inauguració de la restauració de l’Església de Vilardell.

Si les llegendes son l’ànima d’un poble, Sant Celoni té l’ànima més gran de Catalunya. la llegenda del Drac és, sens dubte, la més ben girada del país.
Avui a l’hora de l’Angelus, l’Ajuntament de Sant Celoni ha convidat als vilatans, amics, coneguts i saludats, a gaudir de la inauguració del que potser és el signe extern més antic de Sant Celoni.
I l’alcalde, aprofitant l’acte, ha fet un parlament molt ben girat, emmarcant el passat i present, per a que ens marqui un futur ple d’esperança. Ai! deia l’alcalde, si  no sabem  quin futur volem, però ai, si no el sabem plantejar amb fermesa ja des d’avui. I pouant en la nostra història.
De fa molts anys que sóc present a Sant Celoni. Em sento un celoní de cor. Em dolen molt les seves penúries, i de les alegries, maldo per a poder-ne gaudir,  ni que sigui unes engrunes.
Avui, en un acte molt ben pensat, hi ha capigut tothom: un vailet ha cantat dues cançons amb molt d’encert: el darrer celoní nascut al clos de Vilardell. El seu pare, gran escultor, ha recordat els 25 anys viscuts a Vilardell i ha recordat el masover del Molí d’en Coll: gran personatge, un renacentista ha dit. El Pepus ens ha enllustrat de com s’ha dut a terme la restauració. I en Joan, veí de pro i gran historiador, ens ha emmarcat la història de la contrada. L’alcalde amb paraules ben sólides ha situat el context. I servidor de vostés, de ben segur el més maldestre, he explicat la llegenda al lloc on va néixer.
Si voleu, la podeu escoltar clicant al dessota. Les llegendes si s’expliquen al lloc on neixen , tenen un dring especial.!!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.