SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

BULLANGUES, REBOMBORIS I EL BALCÓ DE PALAU CONDEMNAT

Foto: El Palau de la Duana, avui Delegación del Gobierno en Catalunya, amb el balcó del primer pis, a l’esquerra, condemnat a estar tancat pels segles dels segles.

Goiteu que això d’internet és una caixa de sorpreses!. Dilluns rebo un mail en el que em demanen, ja que han llegit un comentari meu a internet, si els puc explicar el perquè el balcó del primer pis de Govern Civil,  al Pla de Palau està tancat.
Li responc que aquest dimecres explicaré la història a Radio Arenys i en penjaré el l’audio aquí, al meu bloc. Explico el perquè el balcó està condemnat des del mes de juliol de 1835, quan una gernació exasperada perquè el toro cinqué d’una “corrida” a la plaça de toros de Barcelona sortís rave i els espectadors començen a insultar toro i torero… dels insults passen a desenganxar els bancs de plaça, foragiten el torero i maten el bou… l’arrosseguen pels carrers de Barcelona tot cridant “hem mort el bou” ……des d’aquest crit es passa a “volem el bou gros!” (llegeixis, el capità general Llauder…)   d’aquí a cremar convents, matar monges i frares i ….
…… oi que és un desori… doncs, apali escolteu la contalla i trobareu un xic de la nostra història reflectida en el balcó de Pla de Palau condemnat perquè , des d’ell,  van defenestrar el “pobret ” general Bassa, allí per l’any del Senyor 1835, representant l’efemèrides la primera cremada de convents moderna del nostre país i , com que des del balcó es va llençar  daltabaix un General de l’Exercit espanyol…. el balcó resta condemnat a romandre tancat pels segles dels segles………..
Apali i vinga bullangues i rebomboris…..


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.