SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

ASSANGE, WIKILEAKS, HYDE PARK, FERRAN DE POL…. I EL CAIXÓ DE CERVESES BUIT….

Imatge: Ferran de Pol, en el seu despatx del Pas Sota Estudi d’Arenys.

Alguna vegada ja he comentat que, amb en Lluís Ferran de Pol i l’Esyllt, em va unir una molt bona amistat personal i em van deixar que professionalment gestionés alguns dels seus assumptes.

Però avui us vull explicar un fet que em va sorprendre:
En LLuís, en el seu llibre : “De lluny i de prop”, Editorial Selecta 1972, pagina 223, fa una descripció d’una tarda d’abril a Londres.
Si trobeu el llibre, llegiu-lo,: Val la pena:

Diu en Lluís (pag 224):

.- En aquest famós racó -situat a la part nord del Hyde Park – es parla amb entera llibertat, amb molta més llibertat i amplitud de temes que al Parlament Britànic, de les coses divines i humanes, i aixó al peu de la lletra: religió, màgia, ocultisme, política, revolució, colonialisme, sexe, racisme, poder negre, de la fi dels temps i de l’anihilament del món….. encimbellat damunt un caixó de cerveses ,buit……..

I més endavant diu explicant les paraules del predicador de torn:

-Tu i tú! ¿Esteu preparats per al gran cataclisme que s’acosta?…. ¿Que potser no sabeu, dissortats, que el sisé segell ja ha estat llevat, que, el gran terratrèmol, el tenim a tocar?…. Tu! ¿Quin rostre oferiràs a Déu de la cólera final?.. -sembla que em pregunta a mi- ¡Estas preparat per a la universal omega?…L’àngel de Déu trempa ja la seva espasa de mort de la ira del Senyor….. Tremoleu, tremoleu, perquè el sol  ben aviat s’obscurirà, cauran les estrelles del firmament, i la terra d’esquerdarà en grans abismes … Els temps són a prop!

I afegeix més endavant:

– Jo us diré que heu vingut a fer -qui parla és un hindú- jo us explicaré que fem, nosaltres a Londres, ….. No ens atreu la vostra manera de viure. Si algú us diu aixó, us enganya. … Us derrotarà l’enemic? ¿Morireu tots arrasats per una formidable explossió atòmica?… ¿Us engolireu en la decadència, en el no res, a poc a poc, com un terrós de sucre que es fon en el te sense que ningú pugui dir com ni de quina manera? Tant se val: hem vingut a contemplar la vostra fi. Potser jo  no la veuré, però la veuran els meus fills, o potser els fills dels meus fills… Us puc assegurar que contemplarem el vostre enfonsament sense cap mena de llàstima….

Un oient pregunta a l’orador:

_ I tu, tota aquesta festa d’extermini, ¿des d’on la veuràs eixerit? … Des de la torre de Correus suposo, que és prou alta. O, qui sap, potser ets faquir i encantaràs la bomba atómica. Perquè, si no, tambe prendràs mal, amiguet……

I quan acabavem de llegir aquest passatge, en LLuís em deia….. :

-La raó, l’explicació està en el caixó de cerveses , buit…

I jo, astorat.


– Si home, em deia en LLuís. A Hyde Park,  tothom pot explicar el que vulgui, sense témer res ni ningú, pot atacar el Príncep, el Sant Pare,  a Nostramo i a qui vulgui que se li posi al davant, però si ataca el poder britànic , o si ho vols millor, si ataca la Reina, en dir-ho,  no pot tocar  terra britànica, ha d’estar aïllat del terra, ni que sigui amb l’ajuda  un caixó buit de cerveses…. Ah! Però si diu mal de la Reina i se li trenca el caixó, ja està, toca terra britànica i llavors ja pot resar a tots els Sants del Cel:
Ha comés un crim de lesa Majestat. Detingut i condemnat a les presons de Sa Majestat la Reina, pels segles dels segles………
Amén…

I tot això se m’ha ocorregut davant el desori organitzat per veure com el “pobre” Assange surt de l’ambaixada de l’Equador….

Potser si trepitja caixons de cervesa fins l’aeroport. ??
Així no trepitjarà terra …. britànica….
Aneu a saber????????


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.