16 de gener de 2012
0 comentaris

Assassins de raons, de vides, que mai no tingueu repòs en cap dels vostres dies i que en la mort us persegueixin les nostres memòries

Franco i Fraga donant-se la màAvui em ve a la memòria un dia en què una “madre de la Plaza de Mayo” feia una xerrada a Barcelona. Va estar explicant unes quantes atrocitats de la dictadura, i com lluitaven contra l’oblit i per la memòria, i perquè la barbàrie no quedés impune. Hi va haver un moment que ens va veure a algú de nosaltres amb cara de “quines coses passen al món” i mirant-nos seriosament va dir alguna cosa així com ara:

“pero bueno, no saben ustedes que también tienen asesinados, desaparecidos y niños robados?”

I ja és ben així la cosa. Tenim tendència a mesurar la magnitud de la tragèdia de forma proporcionalment inversa a la distància que ens en separa. Hi ha grans “defensors de la memòria i la democràcia” buscant dictadors pel món per jutjar-los. I aquí ser franquista no només surt gratis, sinó que tens la vida solucionada i mai ningú et jutja.

No fa gaire vam veure com rendien grans honors a un ex-falangista i dirigent franquista com en Samaranch. Avui ho veurem amb el Fraga.

I potser no és això, companys, no és això, pel que varen morir tantes flors…

Entrada a Cancioneros.com del seu director repassant cançons inspirades en la repressió exercida per Fraga.

En l’entrada anterior hi manca aquesta cançó: Alça Manolo! (de la Trinca)

Web de l’exposició “la Guardia Civil frente al terrorismo”. Veient-ne la imatge, es podria titular la guàrdia civil “al costat” del terrorista… d’estat

Una biografia no oficial de Fraga, culminada amb algunes frases cèlebres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!