PASSEJADA-XERRADA PELS ESPAIS HISTÒRICS CAPUTXINS D’ARENYS DE MAR

I la xerrada va començar així………

CAPUTXINS A ARENYS DE MAR.

De primer el dia  4 febrer de 1618 la Universitat d’Arenys de Mar es reuniren a a la Parròquia de DE SANTA MARIA per tal d’acordar que s’edifiqués  un petit convent al  cim de la Pietat. I el 7 de febrer fou establerta la primera fraternitat. Prèviament,  el capellà custodi de l’ermita de la Pietat En  Pere Jornet feu donació d’un tros de terra.   La capella es dedicà a la VERGE DEL BON VIATGE I EL 2 DE JULIOL DE 1621 ES TRASLLADAREN AL NOU CONVENT DE LA PLANA.

No s’hi varen estar gaire a la Pietat, el convent era petit i esquifit . No hi cabien  i l’edificació no era massa ben girada.

Altrament, calia pujar per un petit corriol. Oblideu-vos del camí de la Pietat d’ara, llavors  era un corriol escarransit.

I a 1621 ja se’n van de la Pietat i deixen la Bandereta que tant els plaïa. Nogensmenys era  EL NOSTRE primer símbol…  

I continuà més d’hora i mitja ……

I si voleu veure les fotografies de la passejada, fetes , amb gran encert com sempre per en Xavier Salbanyà. Vliqueu aquí.

I si voleu escoltar una part de la xerrada. (d’uns 45 minuts de durada)

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari