19 d'octubre de 2005
1 comentari

Cartells indepes digitalitzats!

Properament estrenarem nova web al Centre de Documentació Maria Mercè Marçal.
Una altra novetat és que penjarem el catàleg del Centre de Documentació.
Entre els col·laboradors tenim en Marc de Sants i altres dels qui no sé el nom que es van oferir a digitalitzar-nos els cartells, i ja ho han fet amb uns quants. Aviat farem una exposició virtual de cartells a la nova web.

Properament estrenarem nova web al Centre de Documentació Maria Mercè Marçal. Una de les millores és que serà més dinàmica i hi podrem posar notícies. Això serà gràcies a la col·laboració del Pau.
Una altra novetat és que penjarem el catàleg del Centre de Documentació, això sí, només amb una petita part de la documentació descrita, i encara sense penjar els exemplars que tenim en paper de cada descripció. Ens servirà per que tothom hi pugui fer cerques i fer-nos sugeriments, i a partir d’aquí, anar-hi entrant tota la documentació.
El programa que estem fent servir és el PMB, del qual ja hem parlat en aquest bloc. És programari lliure i funciona amb PHP i MySQL. Funciona directament en format web la qual cosa és molt pràctica. A més permet afegir documents digitals.
Una de les coses que hem necessitat és fer un tesaure adaptat a la temàtica del Centre, i l’anem construïnt conforme entrem els documents. Bé, de fet potser l’hauriem d’anomentar llista controlada de descriptors, ja que la relació entre termes no està gaire treballada, almenys de moment. Per a escollir els termes ens basem en el tesaure de la Biblioteca de la Universitat de Barcelona. La llista de descritpors l’estem fent amb l’aplicació TemaTres, també lliure. La llista en qüestió es diu INDP, almenys de moment. Mirarem de penjar-la també juntament amb el catàleg per tal que els usuaris i col·laboradors/es la puguin consultar.
Entre els col·laboradors tenim en Marc de Sants i altres dels qui no sé el nom que es van oferir a digitalitzar-nos els cartells, i ja ho han fet amb uns quants. Aviat farem una exposició virtual de cartells a la nova web.
El fet que el catàleg sigui en format web ens permetrà penjar-lo al servidor i accedir-hi des de qualsevol punt amb accés a Internet, tant per consultar-lo des de l’OPAC com per a treballar-hi catalogant. De moment en Joan-Marc i la Mireia s’han ofert a fer tasques documentals, la qual cosa permetrà avançar molt més en aquest aspecte quan tinguem el catàleg penjat.
Bé, només em queda dir que el Jordi és el que més ha currat fins ara al Centre, sobretot ordenant documents, fent l’inventari de revistes que aviat penjarem actualitzat i dissenyant la imatge de la web. El logo del Centre el va fer en Joan.
En quant a documentació, moltes persones han portat el que tenien a casa. Cal destacar la recent entrada de documentació del Casal Independentista de Sants, unes 6 caixes, que tenen documents des dels inicis del Casal els anys 90 fins ara. Ara mateix l’estem avaluant, i després ja l’ordenarem i descriurem.
Tenim previst que ens arribin fons d’altres entitats ben aviat, ja n’anirem informant.
Hi ha altra gent que ha col·laborat o s’hi ha ofert, entre tots podem tirar endavant un projecte força xulo!
Cal dir, però, que si el Centre de Documentació comença a ser una realitat és gràcies sobretot a la col·laboració de la CUP de Vilafranca del Penedès, que des del primer moment van acollir el projecte, ens van cedir l’espai, ens van subvencionar la "planera" per poder desar els cartells en bones condicions, i tantes altres coses.
Serveixi aquest escrit de repàs de la situació i d’agraïment a tothom que hi ha col·laborat, i sobretot, que hi col·laborarà!
Gràcies a tots i a totes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!