EL REI I LA VELLETA

Pere_II_d'Aragón

Imatge: El Rei Pere el Catòlic.

Sí, el rei Pere fou el pare del nostre Rei en Jaume. Sí, va ser qui el va engendrar…. encara que amb una història prou galdosa. 

Però avui, si us sembla , podeu escoltar una història curiosa del Rei, que no se sentint-se  estimat, rondava per tot el seu regne per saber el parer dels seus súbdits. I , ostres!!! quines bufetades s’enduia el pobre rei….

Fins que un dia, algú li fa arribar la veu que, una velleta, ja molt , molt velleta, resava, cada dia de cada dia, un parenostre per la salut del Rei.

I, pobre Rei, se’n va prest a veure la velleta i li pregunta si és cert, que resa un parenostre perquè Déu li guardi la vida molts anys. I la velleta li du que si, que així ho fa….

El rei, cofoi que tingués un sol súbdit, ni que sigui un de sol que pensi en ell…. Però te la mala pensada de preguntar-li el motiu de la pregaria ….

I la velleta li respon amb una dita popular:

Val més un boig conegut

que un savi per conèixer. 

Déu mantingui mon senyor, 

per por de pitjor….

El pobre Rei, amb la cua entre cames se’n torna cap a Palau, deixant l’ordre que li passin a la velleta el menjar suficient que visqui molts anys …… 

Apali! si voleu escoltar-la cliqueu aquí. 

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.