ELS DOS HEREUS

sala de viladraucan gat

IMATGES: la Sala i Can Gat…. de Viladrau…

Que podrien ser les cases de cal Hereu Arreplega i de l’hereu Escampa, els protagonistes del nostre conte d’avui…. L’un havia nascut en les estretors d’una casa de pocs possibles…. l’altre granejava perquè era l’hereu d’una casa que totes els ponien….

I així educats de maneres diferents van encarar llurs vides de maneres molt oposades…. l’un, l’arreplega, s’havia d’afanyar i fer sirgar tot el mas … tenir cura de tot el bestiar i arreplegar el que podia per anar tirant endavant.

L’altre, el de cal Escampa totes li ponien, no havia de fer res, o quasi res…. només respirar…. tot el demés li era donat…. què dic donat!!…. regalat, ho tenia tot.

i així si aneu avançant en la contalla veureu com acaba la història!!

Apali, si voleu escoltar la contalla, cliqueu aquí….

O clicant aquí.

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari