SANT MARTÍ, SANT ZENON I EL SEU AMIC SANT VICENÇ

martí bisbe

Imatge: Sant Martí jove, tallant la mitja capa pel pobre.

HONOR I GLORIA A SANT MARTÍ, PATRÓ DE LA NOSTRA VILA GERMANA DELS DE MUNT.

I avui, diada de Sant Martí, una contalla de l’Apel.les Mestres! No es usual (millor dir , no en conec cap d’altre) . Es una contalla amb molta sentor  marinera, de quan Sant Zenon i Sant Martí romancegen pel cel i , mireu, s’avorreixen…. I tenen ganes de baixar a la terra i vénen a espetegar prop dels Arenys: A Sant Vicenç de LLavaneres……. Es troben a la porta de l’església de Sant Vicenç, truquen i surt Sant Vicenç i els rep. Els fa els honors i els passeja per la vila, i acaben en un celler. Omplen un porró de vi, i qué voleu! de mica en mica , van prenent un color vermell, a les galtes, del vermell van passant al morat…. i el pobre Sant Vicenç mira de treure-se’ls del damunt i els acompanya al camí d’Arenys de Munt… pel camí hi ha una tamborinada de les d’anar-hi. Quan arriben a Arenys de Munt, veuen el rieral que baixa com cavalls desbocats. S’endinsen en el rierot. i Sant Martí va a espetegar a Arenys de Munt i Sant Zenon apareix a Arenys de Mar….. I els habitants dels pobles , ja que els tenen allà …. els nomenen patrons de les dues viles…

Apali! si voleu escoltar-la cliqueu aquí…

O bé podeu clicar aquí….

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari