BRUIXES A ALTAFULLA

Castell Altafulla

Imatge : Església d’Altafulla, amb un campanar inacabat.

I tot, perquè el campanar està inacabat….

I ja sabeu que les bruixes estan sempre disposades a fer mal, bé disfressades de bruixes, o bé vestides de corbs, o de gats, o de qualsevulla altre animalot lleig i maleït…

I a Altafulla, les bruixes estaven d’allò més que dolgudes perquè, quan elles començaven les seves malifetes, el capellà, sabent la seva flaca, sortia de la rectoria, s’enfilava al campanar i vinga batallada va, batallada ve…. I  a base de batallades de campanes, aconseguia foragitar els corbs i gats que rondaven pels encontorns…

I les bruixes, disfressades de corbs, decideixen enderrocar el campanar i d’aquesta manera treure les campanes i així, mai més, el rector no les podrà foragitar….

Però noi! quan un corb maldestre enretirava una de les pedres del campanar, li cau la pedra del bec i va a espetegar al damunt de la rectoria…. El rector es desperta….. surt del llit i esgargamellant-se comença a cridar als bruixots que li desmaneguen el campanar….

I fou així que el pobre rector va fer fora les bruixes, però a canvi ….. es va quedar sense campanar. I des d’aquell dia, a Altafulla tenen només la meitat de campanar.

Apali, si voleu escoltar la contalla, cliqueu aquí al dessota…..

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.