SANT FRANCESC D’ASSÍS

Imatge: Sopar de Santa Clara i Sant Francesc d’Antoni Viladomat.

Avui, a Radio Arenys, m’ha abellit explicar una mica la Història de Sant Francesc d’Assís, la festa del qual és dissabte vinent, dia 4 d’Octubre.

Un Sant que es va equivacar d’època…. potser el Renaixement l’hi hagués anat com l’anell al dit, però no l’àmbit feudal en el que va desenvolupar la seva vida.

Si ho creieu adient , entreu i veureu algunes petites llegendes a l’entorn del Sant, des del nom de Francesc, que, diu la llegenda, li va posar el seu pare, quan va coneixer el seu nou fill, i venint de França li diu: francès…..  I li queda ja Francesc…

I moltes més coses, fins a escatir la gran tasca que han fet, a Arenys de Mar, els caputxins que, els tenim a la vila, des de 1618.

Si ho voleu escoltar, podeu clicar aquí i ho podreu comprovar.

 

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari