EL PARAISO A ARENYS DE MAR

                                      PARAISO CAPELLA

Imatge: La capella de la Mare de Déu del Bon viatge.

El divendres, la gent de Radio Arenys van fer un programa en el que posaven en solfa part del patrimoni europeu, i el centraven a la granja del Paraiso d’Arenys de Mar..

Pels arenyencs, la finca del Paraiso, ultra haver estat la seu de la Reial Escola d’avicultura durant molts anys, abans de tot això, havia estat la seu dels frares caputxins que, des de 1618 van estar a Arenys.

I l’esglesiola que hi varen construir,  molt dissimulada (veieu la fotografia) , avui la tenim entre nosaltres….. I també aquesta esglesiola va ser la seu de la primigènia Verge del bon viatge…. Recer de pescadors quan es desencadenava “el cordonasso de Sant Francesc” o “el temporal de les faves”…

En fi , que la que avui és la Granja del Paraiso, antigament, els arenyencs la varem tenir molt i molt propera…

I si ho voleu, podeu escoltar la història, cliqueu aquí.

O també aquí…

Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari